Cum alegi culoarea cadrului pentru usile exterioare?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare element al unei cladiri joaca un rol important atat in aspectul sau, cat si in gradul de confort al acesteia. De aceea, ar trebui sa alegi cu mare atentie materialele de constructii, finisajele interioare si exterioare, precum si tamplaria. Pentru a beneficia de confort sporit, mai multa siguranta, dar si un design modern, poti alege tamplaria din PVC.

Exista numeroase modele de usi exterior termopan pe care le poti monta pentru a pastra confortul termic in interiorul locuintei, a contribui la scaderea consumului de energie, a preveni patrunderea zgomotelor din exterior si, nu in ultimul rand, la asigurarea unei sigurante superioare.

Usile din termopan reprezinta o alegere inspirata deoarece, in afara avantajelor prezentate mai sus, ele pot fi disponibile si intr-o gama larga de culori. Descopera cum alegi culoarea potrivita pentru cadrul usii.

In functie de stilul cladirii

Un element cheie de care trebuie sa tii cont in prima faza este stilul arhitectural al cladirii. Pentru ca totul sa fie in armonie, va trebui sa alegi o culoare potrivita pentru usi si ferestre. In cazul in care locuinta are o arhitectura moderna, cu multe elemente de design contemporan, atunci poti opta pentru nuanta clasica de alb. Insa, daca vrei ceva mai indraznet, se vor potrivi si nuantele mai inchise, precum griul antracit.

In schimb, o locuinta clasica, retro, cu o arhitectura mai elaborata, probabil va utiliza elemente precum lemnul. Pentru a beneficia de proprietatile tamplariei PVC, dar a obtine si o infatisare mai traditionala, poti opta pentru cadre de culoare mahon sau bej, care sa imite aspectul lemnului.

In functie de aspectul fatadei si de finisajele exterioare

Cel mai probabil iti doresti ca locuinta ta sa aiba un design cat mai echilibrat, iar totul sa fie amenajat cu bun gust. Asadar, nu poti ignora culorile finisajelor si felul in care arata fatada.

Daca ai folosit nuante mai neutre sau diverse tonuri de alb si negru, atunci ar trebui ca tamplaria sa respecte acelasi tipar. In schimb, daca ai dat frau liber imaginatiei si ai facut alegeri mai indraznete, atunci poti experimenta si cu usi in culori ceva mai vizibile, precum nuantele de maro.

Dupa preferinte

Bineinteles, poti face orice fel de alegere si, daca iti place o anumita culoare, esti liber sa o alegi pentru cadrul din PVC. Insa, ar trebui sa se asiguri ca aceasta se incadreaza in aceeasi gama cromatica a finisajelor. Poti opta pentru mai multe nuante ale aceleasi culori sau pentru tonuri complementare. Astfel, vei putea obtine un aspect ingrijit si stilat.

Pentru ca lucrarea sa fie una de succes, alegerea culorii potrivite pentru cadrul si usile din PVC nu este suficienta. Colaboreaza cu un furnizor de incredere, care sa iti garanteze calitatea produselor in schimbul unor preturi accesibile. Verifica bine, cu mare atentie, dotarile tamplariei si fa alegerile care te avantajeaza. De exemplu, poti dota usile cu sisteme de blocare antiefractie si poti folosi o sticla de siguranta, una decorativa sau una tratata cu oxizi metalici, care sa ajute la mentinerea unei temperaturi constante in interior, indiferent de anotimp.

Imaginea poate fi descarcata de aici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com