8 avantaje ale ochelarilor de soare oglindă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ochelarii de soare cu lentile tip oglindă reprezintă atât un accesoriu cu stil, cât și o modalitate prin care îți poți proteja ochii de razele ultraviolete. Iată unele dintre cele mai importante avantaje pe care le oferă acest tip de ochelari și de ce este benefic să îi porți!


Sursă foto: shutterstock.com

1.  Îți protejează ochii de razele UV

Perechile de ochelari de soare oglindă oferă marele avantaj de a oferi protecție sporită și confort vizual în orice anotimp, chiar și pe durata iernii. Aceștia îți ajută ochii să se mențină odihniți și să nu se forțeze în perioadele însorite sau când există zăpadă, întrucât razele ultraviolete îți pot afecta ochii și în sezonul rece. Încordarea oculară este, în acest mod, prevenită, deoarece lentilele oglindă limitează lumina care ajunge la ochi.

2.  Reduc riscul de a dezvolta afecțiuni oculare

Un avantaj important al utilizării ochelarilor de soare oglindă este că te feresc de strălucirea puternică ce este reflectată de unele medii sau obiecte, precum:

  • Apă (mare, ocean, piscine, lacuri, râuri, fluvii);
  • Zăpadă și gheață;
  • Carosabil umed sau înghețat;
  • Suprafețe netede și lucioase (geamuri, automobile, suprafețe metalice și altele).

Deoarece protejează ochii de reflecțiile foarte strălucitoare, acești ochelari reduc riscul de a dezvolta afecțiuni oculare, de exemplu, cataracta [1], sau disconfortul vizual în contact cu lumina puternică.

3.  Au o structură mai rezistentă decât cei de soare

În general, spre deosebire de ochelarii de soare clasici, cei oglindă conțin un strat suplimentar care acoperă lentilele. Acesta are rolul de a filtra lumina din exterior, dar și de a întări structura lentilelor, oferind un plus de rezistență.

Dacă utilizezi produsele adecvate pentru întreținerea lor, te poți bucura de ei o perioadă foarte îndelungată.

4.  Îți oferă un aer misterios

Spre deosebire de clasicii ochelari de soare, cei care au lentile tip oglindă îți ascund total privirea, astfel că accentuează latura ta misterioasă. Acest aspect poate fi foarte atrăgător pentru cei din jur și vei stârni admirație. În același timp, îți pot oferi senzația de intimitate, deoarece vei putea observa detalii fără ca cineva să știe pe ce îți fixezi privirea.

5.  Sunt un accesoriu fashion

Ochelarii oglindă pot pune în valoare ținute din diverse stiluri vestimentare. Dacă îți dorești un look plin de rafinament, aceștia sunt accesoriul care poate face diferența și cu ajutorul căruia să te remarci. Îi poți purta atât la ținute casual, elegante sau sport, întrucât pot fi integrați în orice ținută, ca accesoriu.

6.  Există modele pentru orice tip de față

Ochelarii de soare oglindă sunt disponibili într-o varietate de modele, astfel că ai opțiuni indiferent de tipul feței tale. Dacă nu știi cu certitudine ce tip de rame te avantajează, te poți deplasa la un showroom, unde personalul îți va face recomandări în funcție de trăsăturile tale și unde le poți proba.

7.  Ai opțiuni în privința culorilor lentilelor

Ai posibilitatea de a alege și nuanțe diferite ale lentilelor, de exemplu, varietăți de albastru, verde, roșu, roz și altele. Așadar, chiar dacă efectul lentilelor este de oglindă, există numeroase variante pentru care poți opta, în funcție de preferințe.

8.  Sunt ideali pentru șofat

Poți purta ochelarii de soare tip oglindă atunci când conduci autoturismul, deoarece îți feresc ochii de suprafețele care reflectă lumina, iar în acest mod, sunt un real ajutor pentru siguranța în trafic. Suprafețele strălucitoare ce reflectă intens lumina nu te vor mai „orbi” atunci când te afli pe șosele.

Încearcă și tu ochelarii de soare oglindă și protejează-ți vederea, în timp ce îți completezi minunat fiecare ținută, cu ajutorul lor! Dacă te confrunți cu probleme de vedere sau ai neclarități, discută cu un specialist pentru a te ajuta să alegi ochelarii adecvați, potrivit particularităților tale.

Sursă de referință:

1. “Cataracts.” Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 13 Sept. 2022, www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cataracts/symptoms-causes/syc-20353790, accesat la data de 7 decembrie 2022.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com