7 idei de cadouri pentru preșcolari

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fie că vrei să îi faci copilului tău o surpriză, fie că trebuie să te pregătești pentru ziua unui prieten, când vine vorba despre cadouri pentru copii mici, opțiunile sunt extrem de variate. De aceea, s-ar putea să-ți fie greu să alegi cel mai inspirat cadou. Când vine vorba despre preșcolari, cadourile trebuie alese cu grijă: trebuie să fie sigure, atractive și, pe cât posibil, educative. Iată o lista cu șapte idei de cadouri pentru copiii care nu au intrat încă la școală.

1. Cărticele colorate

Cărțile sunt mereu un cadou frumos pentru copii. Atenție, însă, pentru că cei mici încă nu știu să citească, va trebui sa alegi cărți cât mai colorate, cu ilustrații atractive și povești inedite. Părinții vor fi cei care le vor citi copiilor din carte, însă cartea în sine trebuie să fie plăcută la vedere, pentru ca cel mic să o aleagă și să își dorească să afle povestea. Sunt acum pe piață foarte multe cărți care spun poveștile clasice sau altele mai moderne, despre diverși inventatori, muzicieni sau personalități politice. Poți alege cărți de povești care au și spațiu pentru colorat, astfel că vor fi îmbinate două tipuri de activități: urmăritul poveștii și coloratul.

2. Jucării creative

Jucăriile creative stimulează imaginația celor mici și le îmbunătățesc în același timp dexteritatea. Acestea vin sub diferite forme și pot fi asamblate de către copii, în diverse feluri. În această categorie intră jocurile de lego, seturile de construit sau jucăriile creative din lemn. Avantajul acestora este că sunt practice și accesibile. În magazinele online găsești jucării din lemn de la 43 de lei. Poți alege seturi gata construite, cum sunt mobilierul pentru căsuțele de păpuși, atelierul mecanicului etc., sau forme din care să construiască cel mic ce își dorește.

3. Cutiuțe muzicale

Copiii au fost atrași întotdeauna de muzică, iar o cutie misterioasă din care se aude muzică atunci când o deschizi poate fi un cadou fascinant. Alege cutii mai mari, din care să nu se desprindă piese care pot fi înghițite. Ideal este să cauți cutii din lemn, lucrate manual, cu materiale și vopseluri naturale.

4. Seturi de activități

O simplă jucărie nu va fi la fel de educativă pentru copil ca o experiență împreună cu părinții sau persoana care i-a adus cadoul. De aceea, seturile de activități sunt o idee bună de cadou și de a petrece timpul împreună cu cel mic. Fie că este nevoie să colorați anumite piese ale jocului, fie că trebuie să le asamblați sau să asociați diverse elemente, joaca împreună poate fi amuzantă și educativă.

5. Seturi de bucătărie

Dacă vă place să îl luați pe cel mic ajutor în bucătărie, un set de ustensile de gătit poate fi un cadou foarte inspirat. Există nenumărate seturi cu forme pentru fursecuri, brioșe, linguri și ustensile de măsurare a ingredientelor. Cu această ocazie, puteți prepara împreună o rețetă simplă și îl puteți încuraja pe copil să pregătească ingredientele cu ajutorul noilor sale instrumente.

6. Jocuri de puzzle

Jocurile de puzzle sunt excelente pentru dezvoltarea atenției celor mici. Nu te gândi aici la puzzle-urile de 1000 de piese la care se chinuie uneori câteva luni un adult. Pentru preșcolari există jocuri de puzzle cu teme diverse, de la personaje din desenele animate sau povești, până la cuburi din lemn cu literele alfabetului, care trebuie aranjate în ordine.

7. Costumații de super-eroi

Costumele de super eroi pot fi o idee amuzantă de cadou pentru cei mici. Fie că alegi costumul lui Batman, Spiderman sau alt super-erou îndrăgit de copilul tău, fie că te orientezi către o costumație inspirată din viața reală (halat de medic, costum de balerină), copiii vor fi încântați să se deghizeze și să intre în rol.

Acestea sunt numai câteva idei de cadouri pentru preșcolari. Nu uita, cadourile trebuie să fie educative și, cel mai bine, să poată fi folosite împreună cu părinții sau prietenii, pentru ca cei mici să aibă parte de o experiență cât mai plăcută.

Sursa foto: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *