5 motive pentru care să îți duci copilul la înot

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ca majoritatea celor de vârsta lui, probabil copilul tău dă dovadă de o energie debordantă pe parcursul întregii zile. Dacă vrei să îl ajuți să consume această energie cu folos, este o idee minunată să îl înscrii la un sport. Bineînțeles, cel mic poate încerca mai multe variante, până descoperă ce sport îi place și i se potrivește, însă dintre toate activitățile fizice pe care le poate practica, înotul este cu siguranță una dintre cele mai inspirate alegeri.

Pe lângă faptul că are avantajul extrem de rar de a întări musculatura fără a impacta sistemul osos, acest sport complex îi ajută pe copii să crească armonios atât fizic, cât și mental.Dacă aceste motive nu sunt suficiente, iată alte cinci care te vor încuraja să îl înscrii pe cel mic la un curs de înot:

1.  Crește și se dezvoltă armonios
Înotul antrenează tot corpul. Mușchii sunt întinși și întăriți, corpul capătă o bună coordonare și flexibilitate, dar și un aspect atletic. În plus, activitățile fizice din copilărie influențează felul în care arată și se percepe viitorul adult. Înotul poate avea un impact pozitiv în privința posturii și a forței fizice pe care o va avea copilul tău la maturitate.

2.  Îi crește încrederea în sine
Orice psiholog îți va spune că încrederea în sine nu este rezultatul vreunui curs de dezvoltare personală, ci că aceasta se obține prin dezvoltarea competențelor fiecărui om. Cu cât știi mai multe și mai bine, cu atât ai mai multă încredere în tine și în abilitățile tale.

Astfel, o competență atât de complexă cum este înotul îl va ajuta pe copilul tău să fie optimist, răbdător, disciplinat și puternic din punct de vedere psihic. Astfel, el va avea o stimă de sine crescută și va face mai ușor față provocărilor și eșecurilor, inevitabile de-a lungul vieții.

3.  Este mai sănătos
Alt avantaj al înotului este că crește imunitatea întregului organism. În acest fel, copilul tău nu doar că va fi mai sănătos mental, ci va avea și o sănătate fizică mai bună. În plus, înotul reduce riscul ca acesta să dezvolte diabet, obezitate sau boli de inimă.

4.  Stă departe de tabletă și telefon
Înotul este și o metodă foarte bună de relxare și de petrece a timpul liber, departe de laptop, tabletă și telefon. Există vreun părinte care să nu fie îngrijorat de timpul pe care îl petrec cei mici pe aceste dispozitive?

Fiind o activitate normală pentru cei mari, este normal să fie și una pentru copii, pentru că aceștia învață ce să facă din exemplu, nu din ceea ce li se spune. De aceea, este destul de greu să îți ții copilul departe de aceste dispozitive care, deși provoacă dependență, sunt principala modalitate de relaxare din prezent.

5.  Îi poate salva viața
Poate cel mai mare avantaj dintre toate cele enumerate până acum. Deși este indicat să fie atent supravegheat de fiecare dată când mergeți la piscină sau la mare, să știi că cel mic este un înotător foarte bun, te ajută să fii un părinte mai relaxat în timpul vacanțelor pe care le petreceți la mare. În plus, când mai crește și pleacă singur în excursii la mare cu prietenii, îți vei face mai puține griji știind că este un înotător priceput, care știe să își coordoneze foarte bine respirația și mișcările.

Așadar, înotul este clar o alegere foarte bună pentru copilul tău și ar trebui să îl ajuți cum poți mai bine să beneficieze de avantajele acestui sport care antrenează corpul și mintea în același timp. Iar dacă crezi că nu îți poți permite niște cursuri de inițiere pentru cel mic, îți recomandăm să apelezi la serviciile vivacredit.ro pentru plata totală sau parțială a acestora. După ce învață să înoate, va avea nevoie doar de un abonament lunar, iar acesta este mai ieftin decât lecțiile de inițiere.

De aceea, nu trebuie să îți faci griji că vei rămâne îndatorat pe termen lung pentru că poți face un credit ifn rapid, care să te ajute doar la început. Împrumutul poate fi între 100 și 2000 de lei, tu alegi, iar banii îi primești primi pe card. Nu e nevoie să te deplasezi până la bancă.

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/h1vdmVQqPmM

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *