5 moduri prin care îți înveți copilul să facă sport

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sportul este un element important în viața oricui. Cu cât vom face mai multă mișcare, cu atât vom fi mai sănătoși, vom ține la distanță kilogramele în plus și vom beneficia de o sursă în plus de energie în fiecare zi.

Un stil de viață sănătos are în vedere atât o alimentație echilibrată, cât și multă mișcare. Iar aceste lucruri sunt învățate încă din primii ani ai vieții, părinții având rolul de a încuraja copilul către astfel de activități. Se spune că orice copil imită exemplul părinților și de aceea este bine să îi dăm cel mai bun exemplu, să încercăm să mâncăm sănătos, la ore fixe și să facem multă mișcare în fiecare zi. Văzându-vă că urmați un astfel de stil de viață, mai mult ca sigur și copilul va fi tentat să încerce să guste legumele și fructele proaspete, lăsând deoparte dulciurile, să consume multă apă, lăsând deoparte sucurile și mai ales să alerge în fiecare zi, uitând de stilul sedentar.

Iată mai jos 5 moduri prin care îți înveți copilul să facă sport:

1. Aleargă alături de el! Cel mai bine ar fi să încerci să alergi în aer liber, în parc sau în mijlocul naturii. Însă, uneori vremea nu ne este prielnică și ne împiedică să ne ducem la bun sfârșit programul din ziua respectivă. De aceea, ai putea alege pentru acasă această bandă de alergare, pe care să o încerci frecvent. Copilul te va vedea și își va da seama cât este de frumos să faci mișcare și mai ales te va chestiona cu privire la beneficiile sportului pentru sănătate. Ar fi bine să te informezi înainte și să îi răspunzi întrebărilor sale ori de câte ori este curios sau chiar să inițiezi tu o discuție despre aceste beneficii.

2. Dăruiește-i una dintre aceste trotinete copii – acest lucru s-ar putea să îl încânte mult. Trotineta este un produs fermecător atât pentru copiii mici, cât și pentru copiii mai mari și de aceea ai putea să îi faci un astfel de cadou, fiind tentat, mai mult ca sigur, să o încerce. Dacă i-ai făcut un astfel de cadou mergeți împreună în parc și plimbați-vă pe înserat.

3. Optează pentru bicicletă – aproape că nu există copil care să nu cunoască mersul pe bicicletă. Întrecerile din parc alături de părinți sau de prieteni vor încuraja copilul să facă mișcare. Se pare că mersul pe două roți este tentant atât pentru adulți, cât și pentru copii și de aceea ar fi bine să alegi plimbările cu bicicleta pentru a-ți încuraja copilul să facă mișcare. Va fi încântat că trebuie să meargă alături de tine în parc, observând lucruri minunate.

4. Înotul, o altă variantă de a face mișcare! Orice copil iubește bălăceala și mai mult ca sigur și al tău. Înotul este un sport cât se poate de sănătos, așa că dacă ai ocazia optează pentru ceva organizat, la o piscină pentru copii, cu antrenor. Dacă nu ai timp pentru un astfel de program, atunci alege în fiecare săptămână o anumită zi și mergeți împreună la piscină. Distracția în apă va fi resimțită asupra stării de sănătate, mult mai bună decât înainte.

5. Sportul de performanță – dacă copilul iubește un anumit sport și îți spune acest lucru încurajează-l să meargă mai departe. Indiferent de rezultatul final trebuie să știi că tot ceea ce va face va determina o stare de sănătate mai bună, o imunitate de fier. De aceea, nu ezita și înscrie-l la sportul preferat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *