5 idei ca să-i faci o bucurie copilului tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Orice copil, mai mic sau mai mare, are anumite așteptări de la părinții lui. Mai mult ca sigur se plânge ori de câte ori primește de la aceștia un refuz ori atunci când părinții uită de orele pe care trebuie să le petreacă alături de copilul lor. De aceea, este bine să încerci să apelezi la tot felul de idei pentru ca micuțul tău să se bucure de prezența ta, contribuind în acest fel la fericirea lui. Deși poate că ar părea destul de neatrăgătoare sau nefolositoare pentru noi, adulții, jocurile pentru copii reprezintă întreg universul lor, stârnindu-le imaginația destul de mult.

Iată mai jos 5 idei ca să-i faci o bucurie copilului tău:

  1. Oferă-i aceste jucării de pe elefant.ro – iată o variantă extrem de potrivită pentru ca propriul tău copil să se simtă minunat. Vei găsi aici o varietate de jocuri și jucării și mai mult ca sigur îl vei încânta. Dacă vrei să fie un cadou, ar fi bine să nu îi comunici care sunt intențiile tale și încercând astfel să identifici care sunt dorințele lui atât de ascunse. Dacă vei ști cum să îi vorbești mai mult ca sigur copilul îți va comunica tot ceea ce își dorește. Dacă, totuși, nu este un cadou, atunci ai putea să îi spui ce dorești să faci și să alegeți împreună jucăriile preferate.
  2. Nu uita de cărți, potrivite pentru vârsta copilului tău, pe care le poți regăsi cu ușurință aici. Fie că este vorba despre Regatul de Gheață sau Cartea Junglei, acestea vor trebui alese în funcție de personalitatea copilului și mai ales de gusturile sale pentru citit. De aceea, poate că ar fi bine să vorbești cu el mai înainte sau chiar să le cumpărați împreună.
  3. Oferă-i cadou timpul tău sau măcar o jumătate de oră din el – iată un alt lucru pe care trebuie să i-l dăruim copilului nostru. Copilul are nevoie de părinți, așa că măcar o jumătate de oră de joacă în fiecare zi, alături de părinți mai mult ca sigur nu ar strica, ba din contră ar face mult bine, apropiindu-vă de cel mic, identificându-i în acest mod temerile și reușind să compensezi timpul în care ești de cele mai multe ori la serviciu. Ar fi bine ca acest timp prețios să fie petrecut în joacă, copilul fiind cel mai încântat atunci când se joacă alături de părinții lui.
  4. Mergeți în vacanță, într-un loc drag! Fiecare copil își dorește ceva anume, unii sunt de părere că dacă stau acasă fac cel mai bun lucru, pe când alții vor noi și noi experiențe din călătorie. Așa că, dacă ești un părinte responsabil, ar fi bine să iei în calcul și ideea alegerii unei călătorii, astfel că mai mult ca sigur va fi extrem de încântat și va porni repede pentru a-și face bagajele.
  5. Lasă-l la bunici – aproape că nu ar trebui să treacă nicio vacanță fără călătoria la bunici. Fie că își doresc să rămână acolo și să nu se mai întoarcă decât odată cu începerea școlii, fie că vor să stea câteva zile sau una/două săptămâni, vacanța la bunici poate fi considerată cel mai frumos lucru din lume pentru copil, aducându-i în acest fel zâmbetul pe buze și contribuind la sporirea cercului de prieteni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *