4 motive pentru care copiii trebuie să se joace afară

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există un lucru foarte simplu pe care îl puteți face pentru a îmbunătăți șansa copilului dumneavoastră de a avea o sănătate de fier și un viitor plin de succes. Oricât de surprinzător ar părea, este vorba de a-l lăsa să se joace cât mai mult timp afară.

În lumea de astăzi, se observă izbitor de mult cum copilăria acestei generații este atât de diferită de cea a ultimelor generații, mai ales dacă ne gândim la cât de mult timp petrec copiii în interior. Se poate vorbi despre o serie de motive, inclusiv creșterea semnificativă a timpului petrecut în interacțiunea cu dispozitivele electronice, accentul pus pe tot felul de activități programate, preocupările legate de expunerea la soare și, pentru multe familii, lipsa locurilor de joacă în aer liber. Nu doar copiii, dar și adulții petrec prea puțin timp în aer liber. Iată câteva modalități esențiale prin care joaca în aer liber oferă beneficii uriașe copiilor:

  1. Exerciții fizice. Copiii ar trebui să fie activi măcar o oră în fiecare zi, iar ieșirea în aer liber pentru a se juca este o modalitate sigură de a fi activi fizic. Desigur, copiii pot face o serie de exerciții fizice și în casă, dar joaca în aer liber nu se compară cu nimic. Un simplu joc cu mingea, mersul pe bicicletă, plimbarea pe role sunt toate exemple de activități care încurajează jocul activ, ceea ce este cu adevărat cel mai bun exercițiu pentru copii. În funcție de interesele și pasiunile lor, puteți achiziționa o serie de accesorii și jucării care susțin activitățile în aer liber, precum biciclete, role, căști și genunchiere, trotinete, un set de tenis sau o minge profesională.
  2. Expunerea la soare. Deși expunerea la soare și arsurile solare pot crește riscul de apariție a cancerului de piele, trupurile copiilor au nevoie de soare. Expunerea la soare înseamnă o doză bună de vitamina D, care joacă un rol crucial în multe procese ale corpului, de la dezvoltarea osoasă la sistemul imunitar. Expunerea la soare joacă, de asemenea, un rol important pentru starea de spirit a copiilor și pentru un somn de calitate. Corpurile copiilor funcționează cel mai bine când sunt expuse la soare în fiecare zi. Sunt numeroase modele de motociclete eletrice pe care copilul dumneavoastră le poate folosi pentru a parcurge drumul spre școală, spre casă, spre prietenii săi sau spre magazine. Astfel, nu va pierde timp în stațiile de autobuz, în mijloacele de transport în comun, va face mișcare, se va expune la soare și își va folosi eficient timpul.
  3. Funcția executivă. Sunt numeroase abilități care ne ajută să planificăm, să prioritizăm, să negociem și să rezolvăm mai multe sarcini simultan. Toate aceste abilități sunt esențiale pentru succesul copiilor. Acestea sunt abilități care trebuie învățate și practicate și, pentru a face acest lucru, copiii au nevoie de un program nestructurat. Ei au nevoie de timp pe care să și-l petreacă singuri sau în compania altor copii, pentru a inventa tot felul de jocuri, pentru a descoperi lucrurile din jurul său și pentru a se amuza. Joaca în aer liber oferă ocazii nenumărate de a practica aceste abilități importante de viață.
  4. Asumarea unor riscuri. Copiii trebuie să-și asume anumite riscuri. Ca părinți, acest lucru ne creează o stare de anxietate, pentru că dorim ca cei mici să fie tot timpul în siguranță. Însă, dacă îi vom ține tot timpul ca într-un bol de sticlă și nu îi lăsăm să își asume riscuri, ei nu vor ști niciodată de ce anume sunt capabili să facă, nu vor avea încredere în ei înșiși și nici curaj pentru a face față riscurilor inevitabile ale vieții. Da, s-ar putea să își rupă o mână în timp ce se cațără în copac sau s-ar putea să fie umiliți atunci când încearcă să își facă un nou prieten și sunt respinși. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să încerce. Așa cum știți deja, lecțiile pe care le învățăm din eșec sunt la fel de importante ca și cele pe care le învățăm din succes.

În cele din urmă, copiii trebuie să aprecieze natura. O mare parte din lumea noastră se schimbă și nu înspre bine. Dacă un copil crește fără să meargă în pădure, fără să sape în pământ, fără să vadă animalele în habitatul lor, să urce pe munte, să se joace într-un pârâu sau să privească spre mare, ei nu vor înțelege niciodată ce este pe cale să se piardă. Viitorul planetei noastre depinde de copiii noștri, iar ei trebuie să învețe să o aprecieze.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *