3 tipuri de jucării potrivite pentru fiecare etapă a copilăriei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare sărbătoare și aniversare înseamnă pentru cei mici o multitudine de cadouri, jucării și cât mai multe dulciuri. Ce copil nu are măcar o singură jucărie în minte la care visează și pe care și-o dorește nespus de mult?

Ori de câte ori dorim să cumpărăm jucării, trebuie să ținem cont de dorințele copiilor, însă dorințele lor nu ar trebui să fie unicul criteriu în alegerea celor mai potrivite jucării. Vârsta și caracteristicile jucăriei sunt alți factori pe care trebuie să îi luați în calcul. Gândiți-vă că o jucărie care stimulează creativitatea poate deveni rapid jucăria preferată a celui mic și îl poate ține ocupat ore în șir.

Poate că știți deja prea bine cât este de frustrant să observați că pe cel mic nu-l încântă jucăria scumpă pe care i-ați cumpărat-o, ci mai degrabă cutia jucăriei. Când o jucărie nu este pe placul copilului și nu îi stârnește interesul, cel mai probabil va ajunge în cutia cu jucării neinteresante. Pe de altă parte, este minunat când o jucărie care are sens pentru părinți devine preferata copilului.

Prin urmare, cel mai indicat este să selectați jucării și jocuri care încurajează creativitatea copilului, învățarea și activitatea fizică. Astfel de jucării tind să fie folosite din nou și din nou. Iată mai jos trei tipuri de jucării și jocuri potrivite pentru fiecare categorie de vârstă:

  1. Pentru sugari și copii mici (6 luni – 2 ani) cele mai potrivite jucării sunt jucăriile de pluș umplute, formele care se stivuiesc, blocurile de construcție, puzzle-urile simple, jucăriile muzicale, cărțile și muzica adecvate vârstei, așa cum găsiți aici. Astfel de alegeri asigură distracție de zile mari, dar totodată stimulează dezvoltarea intelectuală, lingvistică, socială și fizică. Arătați-i copilului prima dată cum se folosesc astfel de jucării, apoi lăudați-l din când în când pentru a-l încuraja. De asemenea, în această perioadă este nemaipomenit dacă citiți povești și cântați împreună pentru a încuraja competențele lingvistice.
  2. Pentru copiii de vârstă preșcolară (de la 3 ani la 6 ani) sunt potrivite jucăriile umplute, păpușile, dar și alte jucării care le permit să imite activitatea adulților. Articolele de artă sunt, de asemenea, binevenite împreună cu jucăriile de construcție mai avansate, cum ar fi Lego Friends. Continuați, de asemenea, să citiți povești, să ascultați muzică și să cântați. Jucăriile care se folosesc în aer liber sunt alte alegeri grozave. Puteți opta pentru echipamente sportive, pentru nisip, o căsuță de joacă, un cort, un leagăn sau alte jucării care asigură multe ore petrecute în aer liber. Cărțile, cărțile de joc, dar și unele jocuri video sau alte elemente digitale sunt minunate pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile de bază necesare pentru învățat.
  3. Pentru copiii de vârstă școlară (între 6 și 12 ani) sunt ideale jocurile și jucăriile care sprijină dobândirea de aptitudini și cunoștințe asociate cu ceea ce se numește STIM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Din nou, jocurile video și alte elemente digitale moderate sunt alegeri minunate. Aceasta este o perioadă excelentă pentru a vă expune copilul la unele activități sportive care ar putea să îi stârnească interesul. Echipamentele sportive, bicicletele, patinele, rolele sau o încălțăminte pentru drumeții sunt alegeri utile care încurajează activitatea fizică în aer liber. La rândul lor, jocurile care se joacă împreună cu părinții, cu colegii, cu prietenii și cu întreaga familie încurajează dezvoltarea abilităților sociale și încurajează conectarea cu ceilalți.

În consecință, jocurile și jucăriile cele mai potrivite pentru orice perioadă a copilăriei nu trebuie să coste averi, nu trebuie să apară în reclamele de la televizor, ci trebuie să ofere bucurie, entuziasm, în timp ce încurajează creșterea, dezvoltarea armonioasă, activitatea în aer liber și petrecerea timpului cu ceilalți membri ai familiei și cu prietenii.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *