5 motive pentru care ar trebui să îi dăruiești copilului tău un câine sau o pisică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un animal de companie reprezintă pentru cei mici o evadare într-o lume perfectă, acolo unde prietenia este păstrată cu multă atenție. Noi, oamenii, încă de mici avem această abilitate, de a fi ființe sociale. De aceea, încă de mici avem nevoie să socializăm, să comunicăm și să ne simțim relațiile de prietenie în siguranță. Un prieten necuvântător poate fi pentru copilul tău soluția perfectă.

caineIată mai jos 5 motive pentru care ar trebui să îi dăruiești copilului tău un câine sau o pisică:

1. Simți că micuțul tău este singur și are nevoie de cineva care să îi fie aproape mereu? Un câine poate fi soluția perfectă. Dăruiește-i acestuia un astfel de animal și mai mult ca sigur nu se va mai simți deloc singur. Va avea întotdeauna pe cineva cu care să comunice, care să îi fie alături și la bine și la rău, cu care să se joace și de care să aibă grijă. De aceea, ar fi bine să iei în calcul această variantă mai ales atunci când copilul nu are un frățior sau o surioare și nici prieteni aproape de casă prea mulți.

2. Va ști ce înseamnă responsabilitatea! Pe lângă clipele neîntrerupte de joacă, un animal de companie îl va determina pe copilul tău să fie mai responsabil. Va trebui să aibă grija ca oricând cățelul său să aibă hrană, iar atunci când va rămâne fără hrană vă va atenționa să mergeți la cumpărături sau să comandați hrană umedă sau uscată de aici. Îi va schimba litiera zilnic, dacă este pisică, iar dacă are un cățel va fixa un program de ieșit afară. De asemenea, ori de câte ori cățelul sau pisica sunt bolnavi va anunța, iar voi, părinții, veți ști cum anume să procedați și astfel îi veți administra tratamentul de care are nevoie. În situațiile de urgență veți apela la medici veterinari sau la petshop-uri deschise permanent, precum este acesta și astfel animalul nu va fi supus niciunui pericol.

3. Va face mișcare! Ieșind în fiecare zi afară cu cățelul, atunci când stați la bloc, copilul va face chiar și fără să își dea seama și multă mișcare. Un cățel înseamnă și această responsabilitate a scoaterii sale afară atât dimineața, cât și seara. Uneori este nevoie ca animalul drag să iasă la plimbare de 3-4 ori pe zi, așa că mișcarea este garantată.

4. Va scăpa de anxietate! Dacă copilul trece printr-o situație nu tocmai fericită, precum ar fi despărțirea de un părinte drag sau chiar probleme la școală, atunci mai mult ca sigur un animal de companie, precum ar fi un cățel sau o pisică ar putea fi alinarea acestuia. Uneori, copiii refuză să comunice cu cei mari, așa că țin în ei ascunse sentimente și probleme care, ori de câte ori rămân nerezolvate, pot deveni probleme supărătoare mai târziu, atunci când devin adulți. Stările de anxietate ale copiilor se pot rezolva de cele mai multe ori cu ajutorul unui animal drag.

5. Copiii iubesc animalele și de aceea un astfel de cadou reprezintă un adevărat miracol pentru copilul tău. Orice copil abia așteaptă să primească în dar un astfel de cadou viu, cu care să se joace neîntrerupt și pe care să îl poată ține în brațe neîncetat. Așa că, dacă ai un copil, nu îi refuza această plăcere, dar învață-l în același timp că fie cățel, fie pisică, animalul are nevoie de dragostea și toată grija sa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *