5 idei ca să-ți încurajezi copilul să facă mișcare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mișcarea este bună pentru oricine, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, pentru crearea unui stil de viață sănătos este bine ca aceste deprinderi să fie învățate încă din copilărie.

Orele de educație fizică de la școală nu sunt întotdeauna suficiente așa că trebuie să încerci să suplinești acest lucru acasă. Copilul trebuie să fie încurajat ca în fiecare zi să facă cel puțin o oră de exerciții fizice, să alerge, să se plimbe în aer liber, să încerce bicicleta sau mai bine spus să se joace. De aceea, atunci când îl vedeți așezat în fața calculatorului, a tabletei sau atunci când ține telefonul în mână, este bine să apelați la mici trucuri astfel încât să îl încurajați să facă mișcare.

Iată mai jos 5 idei ca să-ți încurajezi copilul să facă mișcare:

1. Cumpără-i aceste role – mai ales dacă este fetiță, mai mult ca sigur îi va plăcea să se întreacă prin parc cu prietenele de aceeași vârstă. De aceea, o astfel de investiție ar putea fi considerată o investiție pentru sănătatea copilului tău, în acest fel fiindu-i stimulată dorința de a face mai multă mișcare. Plimbați-vă prin parc și ajutați copilul să învețe să se plimbe cu rolele, însă nu uitați casca, drept măsură principală de protecție.

2. Aceste trotinete pentru copii sunt pe placul celor mici, așa că ai putea găsi de ziua copilului tău un bun prilej să îi oferi acest cadou. Va fi tentat să le încerce și cu siguranță va petrece ore în șir făcând mișcare. Ai putea lua și tu o trotinetă pentru tine și să transformați mișcarea într-un bun prilej de a comunica mai mult.

3. Bicicleta, prietena tuturor copiilor! Iată un alt aspect important. Aproape că nu este copil care să nu își dorească să meargă pe bicicletă. La început va încerca bicicleta cu trei roți, apoi o va dori pe cea cu roți ajutătoare, iar pe măsură ce va crește va putea să își susțină cât mai bine echilibrul și să folosească o bicicletă pe două roți potrivită vârstei sale. Deși poate că este un produs mai scump, o bicicletă reprezintă de fapt o investiție în sănătatea copilului tău, fiind întotdeauna binevenită, mai ales în timpul sezonului cald.

4. Alergați împreună sau mergeți pe jos! Știați că mersul pe jos contribuie la menținerea unui organism cât mai sănătos, atât în cazul adulților, cât și în cel al copiilor. Ați putea încerca să mergeți în parc, în fiecare zi mai mult și cu siguranță copilul vă va însoți. De ce nu, încercați anumite limite – impuneți-vă să ajungeți în fiecare zi la 10.000 de pași și astfel veți adopta un stil de viață sănătos, împreună cu copilul.

5. Încurajați copilul să se joace! Joaca înseamnă mișcare, înseamnă sănătate și de aceea este bine să încurajați copilul să facă acest lucru. Jocurile în aer liber, cele de altădată, reprezintă bune modalități de a face cât mai multă mișcare și de aceea copilul trebuie să le încerce. Iar dacă nu le cunoaște, ar fi bine să îi arăți tu farmecul jocurilor copilăriei tale. Șotronul, de-a v-ați ascunselea sau leapșa reprezintă jocuri frumoase, ce nu vor fi uitate prea curând.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *