5 activități de seară pe care le poți face împreună cu copilul pentru dezvoltarea inteligenței sale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copilul are nevoie de timp petrecut alături de părinții săi și în același timp are nevoie să învețe. La școală, timpul este „ocupat” aproape în întregime de calcule, de învățat litere și cifre, dar și de lucrări sau dictări. Destul de puțin se pune accentul pe creativitate, pe dezvoltarea imaginației acestuia, pe inteligența emoțională. De aceea, părinții, acasă, trebuie să suplinească aceste lipsuri și să încerce să le dezvolte copiilor lor creativitatea, să îi învețe să comunice cât mai liber, să îi stimuleze să își exprime emoțiile și să le descopere adevăratul lor talent.

Pentru a face toate aceste lucruri este nevoie ca părinții să le acorde în fiecare zi câteva minute bune, în care să vorbească și mai ales în care să devină parte a jocurilor lor. De aceea, iată mai jos 5 activități de seară pe care le poți face împreună cu copilul pentru dezvoltarea inteligenței sale:

1. Încearcă aceste jocuri pe care le poți regăsi aici. Îl vei învăța să își pună în valoare creativitatea, va crea anumite personaje dragi și se va transpune într-o lume cu adevărat minunată. Prin joacă va învăța formele, culorile, îi va fi stimulată imaginația și mai mult ca sigur timpul petrecut cu tine va fi mai mult decât binevenit.

2. Nu uita de aceste povești pentru copii, pe care să le poți citi seara, înainte de culcare. Dacă copilul știe să citească ai putea să îl lași și pe el să îți citească câteva rânduri, iar dacă nu încearcă să închei tu fiecare seară în acest fel. Se va afla într-o lume cu adevărat minunată din care va învăța foarte multe lucruri frumoase. Prin poveste, copilul își va dezvolta destul de mult imaginația, personajele preferate devenind parte din viața sa.

3. Încearcă un joc în trei – iată un alt lucru pe care ai putea să îl faci. De exemplu, ai putea încerca „Nu te supăra frate” și mai mult ca sigur îi vei dezvolta destul de mult inteligența. Va fi fericit pentru timpul petrecut alături de voi și în același timp va învăța să numere și va înțelege regulile jocului.

4. Puzzle-ul, o idee pentru o seara perfectă. Iată o altă variantă pentru ca tu și copilul să vă bucurați de momente frumoase împreună și în același timp să învățați câteva lucruri minunate împreună. Alegeți împreună un puzzle care să îi stârnească copilului interesul, cu piese mari, dacă copilul este mic sau cu piese mici și mai multe, dacă copilul este mai mare și mai mult ca sigur va dori să descopere tot ceea ce se regăsește în spatele cartonașelor.

5. Desenați – aceasta se numără printre activitățile preferate de cei mici, dar și de cei mari. Așa că, de ce să nu încerci să pictezi alături de copilul tău și în acest fel să îl încurajezi să își dezvolte creativitatea. Desenul sau pictura sunt lucruri interesante pentru copii, indiferent de vârstă. Se bucură pe de o parte de tot ceea ce a reieșit din pensula lor, iar pe de altă parte, le este stimulată creativitatea și poate că astfel îi vei putea descoperi talentul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *