4 motive pentru care orice copil trebuie încurajat să facă mișcare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mișcarea face parte dintr-un stil de viață cât mai sănătos. Alături de alimentație, aceasta are un rol esențial pentru o sănătate de fier, pentru a preveni afecțiuni grave și pentru ca micii noștri copii să se dezvolte cât mai frumos. De aceea, nu lăsa să treacă nicio zi fără a-ți încuraja copiii să facă mișcare.

miscareaȘi dacă lucrurile sunt mult mai simple atunci când copiii sunt mai mici, locul de joacă din apropierea casei, cu multe leagăne sau tobogane fiind perfect pentru mișcare, nu același lucru se întâmplă cu copiii mai mare, care au nevoie de mult mai multe încurajări din partea părinților. Și asta nu că nu le-ar plăcea să se miște sau să se întreacă prin parc, dar, dintr-o dată, dorința de a merge în parc cu prietenii este mult mai mare decât dorința de a merge cu părinții.

Iată mai jos 4 motive pentru a-ți încuraja copilul să facă mișcare!

1. Mișcarea înseamnă stil de viață!

Încurajează-ți copilul să facă mișcare. Ieșirile în parc pentru copiii mai mari se pot transforma în adevărate competiții. Fiecare copil își încearcă bicicletele, ba chiar și produse mult mai noi și mai performante, la care nici nu te aștepți, așa cum este un hoverboard, pe care îl poți regăsi aici sau chiar un skateboard electric, precum este acesta. Unii dintre copii au lăsat deoparte bicicletele sau trotinetele clasice și le-au înlocuit cu aceste produse. Cu toate acestea, copiii trebuiesc încurajați să meargă în parc și să se joace. Mișcarea înseamnă sănătate, mișcarea îi ajută să țină îmbolnăvirile la distanță, întărindu-le imunitatea. Ca atare, ori de câte ori te gândești la binele copilului tău, ar fi bine să iei în calcul și acest lucru și să nu tratezi cu indiferență acest aspect. Atunci când sunt mici, mișcarea îi ajută să își dobândească abilitățile motrice, iar mai apoi aceasta face parte dintr-un stil de viață sănătos.

2. Mișcarea întărește imunitatea copilului!

Cu cât copiii vor face mai multă mișcare, cu cât se vor zbengui, cu cât se vor murdări mai mult, cu atât vor fi mai sănătoși și acest lucru pentru că toate acestea le întărește imunitatea. Îmbolnăvirile de orice fel vor fi ținute la distanță, astfel, așa se explică că prin mișcare vei constata că numărul virozelor va fi în descreștere. Ba mai mult decât atât, prin înot vei preveni afecțiunile respiratorii.

3. Mișcarea ține la distanță obezitatea

Iată un alt aspect cât se poate de important. Numărul copiilor care se confruntă cu problemele obezității este din ce în ce mai mare chiar și la noi în țară. Se spune că un regim alimentar dezechilibrat, cu alimente bogate în grăsimi nesănătoase și zahăr ori fast food-urile, alături de lipsa mișcării determină apariția obezității la copii. Dacă copilul tău este predispus către îngrășare ori dacă vrei să previi astfel de probleme ce ar putea genera afecțiuni mult mai grave, atunci ar fi bine să îți înscrii copilul la efectuarea unui sport sau să îl stimulezi să facă mișcare chiar prin produsele pe care i le cumperi.

4. Mișcarea îi ajută să își facă prieteni și să se integreze mai ușor în colectivitate

Aproape că nu există sport pe care un copil să îl practice de unul singur. Chiar și ieșirile în parc, cu bicicleta, reprezintă o bună modalitate de a lega alte prietenii, de a cunoaște copii asemenea lor, de a se integra mai bine într-un grup. Toate aceste lucruri le sunt favorabile copiilor, indiferent de vârstă, astfel că cu cât vor avea mai mulți prieteni cu atât se vor simți mai bine și vor fi mult mai fericiți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *