Autismul înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimându-se că 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist. De asemenea, autismul apare mai des la băieți decât la fete (proporția fiind de 4 la 1). Caracteristice copiilor cu autism sunt problemele de comunicare și limbaj, de socializare și comportamentele repetitive, autostimularile și interesele restrânse legate de persoane sau activități. Cu ajutorul terapiilor de recuperare rezultatele apar chiar dacă uneori plăpând, iar alteori se văd după numai o lună de la începerea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) nu este să facă din copiii cu autism genii, ci să-i facă pe copii din ce în ce mai puțin autiști, și mai ales din ce în ce mai fericiți. Și în aproape 9 ani de activitate am văzut mulți copii zâmbind, multe familii fericite!
De ce Internațional Autism Conference Bucharest – IACB 2017?
Internațional Autism Conference Bucharest – IACB 2017 este un eveniment dedicat în totalitate persoanelor care se confruntă cu autismul, aducând în discuție terapiile care și-au dovedit eficiența îmbunătățind în mod semnificativ viața persoanelor afectate de autism. Ideea acestui eveniment s-a născut din grijă pentru micuții afectați de autism, din pasiunea pentru profesia noastră, din convingerea că încet, dar sigur putem să creștem la maxim potențialul copiilor și să redăm familiilor o speranța către o viață de familie mai bună.
Viața alături de o persoană cu autism este plină cu provocări indiferent că ești părinte, frate, soră, bunic, coleg de clasă, coleg de joacă, educator, profesor, terapeut, psiholog, medic. Viața devine un pic diferită și necesită un nivel diferit de înțelegere, de răbdare, de acceptare iar pentru a ajusta nivelul așteptărilor și al pregătirii pentru o viață frumoasă și valoroasă informațiile sunt esențiale.
Vă așteptăm la IACB 2017 cu o listă impresionantă de lectori români și din afara țării.
Gina Davies a lucrat în Marea Britanie, în domeniul educației speciale și ca logoped peste 20 de ani în Anglia, atât în mediul clinic cât și în cel educațional și familial. Ea a reușit să transforme logopedia într-o intervenție care să aducă bucurie și rezultate frumoase, susținând atât familiile copiilor cu autism, cât și profesioniștii în domeniu.
În octombrie vine la București aducând informații noi, actuale despre tehnici și procedee de a îmbunătăți atenția copiilor cu autism astfel încât aceștia să poată participă cu mai mare succes la activitățile în care sunt incluși, și astfel să se poată adapta mai bine la viața școlară și socială.
Conferința Internatională Autism București IACB2017 este un eveniment dedicat exclusiv persoanelor care sunt în contact cu autismul, fie că sunt părinți, profesioniști în domeniu, studenți, reprezentanți ai ONG-urilor din domeniu sau susținători ai persoanelor cu autism și familiilor lor.
IACB va avea loc în București la Rin Grand Hotel, în perioadă 27-29 octombrie și are ca invitați lectori importanți din România și din Europa din domeniul psihologiei, medicinei, părinți ai copiilor cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din toată țara. Lista completă a lectorilor o găsiți pe www.iacb.ro
Despre AITA:
Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism ( AITA ) a luat ființă în iarna anului 2008. Astăzi, avem două centre unde copiii beneficiază de programe de terapie comportamentală aplicată ABA (Applied Behavior Analysis), PECS (Picture Exchange Communication System), logopedie, socializare, terapie senzorială, kinetoterapie, metode de terapie care au obiective mari pe care însă le împart în sarcini mici, astfel încât fiecare mică victorie să fie recompensată și sărbătorită în mod special. Fiecare copil beneficiază de propriul său program pe care îl parcurge în propriul sau ritm.
Echipa AITA este formată din din psihologi, terapeuți ABA, logopezi, kinetoterapeut, voluntari. Președintele AITA, psihologul Daniela Gavankar este consultant ABA încă din anul 2007, și a urmat cursuri de formare în analiză comportamentală aplicată – University of North Texas și supervizare internațională în coordonarea terapiei ABA.

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.