Conferința gratuită: Școli fără bullying. Școala primară Kinderstar, Berceni, Ilfov

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fenomenul bullying ia din ce în ce mai multă amploare în școlile din România și de aceea, mamadeprofesie.ro se implică în organizarea conferinței gratuite „Școli fără bullying”, organizată în parteneriat cu Școala primară Kinderstar, Berceni, Ilfov.

Tot mai adesea copiii sunt supuși tachinărilor colegilor de clasă sau școală, sunt îmbrânciți, intimidați, ba chiar se confruntă cu agresiuni fizice și psihologice. Toate acestea sunt comportamente nefaste, influențând buna desfășurare a performanțelor academice, dar și dezvoltarea copiilor.

„Bullying”. Acest cuvânt este rostit din ce în ce mai des de către părinți, profesori, dar și de către copii, devenind o preocupare a noastră curentă. O realitate tristă. Știm că este legat de agresivitate și mai știm că ne dorim să ferim copiii de urmările sale nefaste: depresie, anxietate, refuz școlar și uneori suicid. Dar cât de bine înțelegem cauzele care duc la aceste manifestări? Cel mai adesea, atunci când observăm astfel de comportamente facem tot posibilul să le blocăm sau să luăm distanță pentru a liniști lucrurile. Este aceasta soluția? Pe moment, poate. Pe termen mai lung, rămâne de discutat…”, menționează Emilia Enciu, psiholog.

Conferința „Școli fără bullying” va avea loc în data de 13 decembrie 2018, între orele 16.00-18.00, la școala primară Kinderstar, Berceni, județul Ilfov.

Invitați:

  • Aida Zodie – psiholog
  • Emilia Enciu – psiholog
  • Delia Rus – consultant medical
  • Ildiko Opriș – psiholog

Ei se vor implica în oferirea tuturor informațiilor necesare pentru identificarea cauzelor și pentru găsirea celor mai bune soluții, prevenind astfel bullying-ul în școli.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *