Ciri și Mormăilă – o nouă poveste terapeutică pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

București, Septembrie 2020

În data de 21 septembrie 2020, ora 18.00, zeci de persoane – părinți și copii au participat la lansarea cărții CIRI ȘI MORMĂILĂ, o poveste terapeutică pentru cei mici. Evenimentul a avut loc la Ceainăria GreenTea din București, în aer liber și s-a bucurat de mult succes în rândul celor mici și a celor mari.

Evenimentul a debutat cu o reprezentație de dans a unor copii talentați – trupa As, coordonați de profesor Mona Teodorescu. Aceștia au fost primiți cu aplauze și apreciați de toți cei prezenți, reușind astfel să facă trecerea mai ușoară către evenimentul de lansare a poveștii Ciri și Mormăilă.

„Ciri și Mormăilă nu este orice fel de poveste, este una terapeutica, fiind coordonată de psiholog Ildiko Opriș, având în centrul atenției o emoție – teama. Prin rândurile scrise cu grijă pentru cei mici sper să reușesc să îi determin să fie mai ambițioși și să își depășească temerile mai ușor. Cei doi eroi, un melc fricos, foarte fricos și un ursuleț mai îndrăzneț pornesc într-o aventură prin pădure, la început cu teamă, însă mai apoi, pe măsură ce înaintau în lumea atât de vie, cu mai mult curaj. Încet, încet, cele două personaje dragi copiilor vor reuși să dea piept cu orice obstacol, să îl înfrunte și astfel să se bucure de libertate. Cartea este frumos ilustrată și asta pentru că celor mici le plac culorile, desenele și formele. As vrea să menționez că Ciri și Mormăilă este prima poveste din colecția de povești pentru copii cu scop terapeutic. Vor mai urma încă 4 cărticele, numai bune de citit seara înainte de culcare”, a menționat Tatiana Tuță, autorul poveștii.

„Pentru copii teama nu ar trebui să existe. Cu toate acestea este o emoție atât de puternică în rândul celor mici, dar și în rândul nostru, al adulților. De aceea, încă de la cele mai mici vârste copiii trebuiesc învățați să se confrunte cu tot ceea ce viața le scoate înainte, cu provocările sale, să considere orice întâmplare, chiar și una negativă, un lucru din care să poată trage niște învățăminte. De aceea, aș vrea să cred că prin aceste cărți terapeutice vom reuși împreună să îi determinăm pe copii să fie mai pozitivi, să privească viața ca pe o alegere, să se confrunte cu obstacole uneori chiar destul de greu de trecut, să gândească că totul este posibil, cu înțelegere, conștientizare și asumare. Sper ca Ciri și Mormăilă să devină niște eroi în rândul lor atât de dragi încât să își creioneze mental viața fără de teamă.”, a adăugat Ildiko Opriș, psiholog.

Toți cei prezenți s-au bucurat de organizarea atentă a evenimentului, dar și de o seară relaxată, petrecută în aer liber atât de frumos.

La final, cartea a fost cerută de cei mici, urmând o sesiune de autografe, dăruite cu dragoste de autor.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul ASEVI România, sponsor principal al evenimentului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com