Ceasuri marca Fossil. De ce ai cumpăra unul

Dacă ești în căutarea unui ceas original cu un design deosebit, noncomformist cu mecanism de precizie și, pe deasupra, la un preț accesibil, alegerea perfectă pentru tine poate fi unul din modelele Fossil. Iată ce le recomandă.

Ceasuri Fossil

Brandul american Fossil este, indiscutabil, unul dintre cele mai mari branduri de ceasuri din lume. Și-a câștigat popularitatea deoarece oferă ceasuri minuțios finisate, la prețuri accesibile oricui. Ceasurile marca Fossil ies în evidență atât prin mecanismele deosebite (exemplu twist), cât și prin elementele inedite de design. Unele modele de ceasuri marca Fossil folosesc un mecanism unic al mărcii americane, numit Fossil Twist, ce combină precizia mecanismului quartz cu, complexitatea celui automatic. Această inginerie de fabricație îi permite să măsoare orele și minutele folosind mecanismul quartz, iar secundele, prin simpla mișcare a mâinii.

Cum a cucerit ceasul Fossil lumea

Compania Fossil a fost fondată în 1984 în Dallas, de frații Tom și Kosta Kartsotis. La sugestia fratelui mai mare Kosta, Tom a analizat oportunitatea de a se impune pe piață cu ceasuri care să ofere în același timp calitate înaltă și un cost rezonabil. Părea un vis irealizabil. Cu toate acestea, a devenit realitate în scurt timp. Pentru a menține prețul competitiv, frații Kartsotis au pus bazele productiei ceasurilor de mana in China. Aveau astfel asigurata calității si precizia mecanismelor, fără a investi însă prea mult. În ceea ce privește designul, a fost adoptat stilul retro, dupa cateva analize ale unor reviste din domeniu, scopul principal fiind design-ul in ton cu tendințele reinterpretat intr-o maniera deosebita, unica si irezistibila.

Cu această filosofie, compania Fossil s-a impus rapid drept una dintre cele mai importante mărci americane de accesorii fashion, și în special de ceasuri de mână și bijuterii. Brandul Fossil s-a dezvoltat rapid în anii 80 (perioada in care era ceasurilor fashion era in plina ascensiune), prin designul ce păstra caracteristici ale stilului anilor 50. Primele modele aveau carcasă din lemn sau din metal foarte ușor, de obicei însoțite de o curea din piele, ceasurile aveau un aspect robust, impunător. În anii 90, Fossil s-a extins și a lansat un al doilea brand de ceasuri de mână, numit Relic. Grupul American Fossil a cumpărat apoi marca Zodiac, o companie elvețiană prin intermediul căreia Fossil urmărea să pătrundă și pe segmental ceasurilor exclusiviste. Prin acest pas, Fossil și-a deschis calea și pe tărâm elvețian. Au obținut și dreptul de a-și eticheta ceasurile ca fiind Swiss Made. După succesul enorm de care s-a bucurat în Statele Unite ale Americii și pasul strategic făcut în Elveția, compania Fossil a cucerit rapid și piața internațională.

Ce reprezintă ceasurile marca Fossil în prezent

Ceasurile marca Fossil se vând astăzi în cel puțin 150 de țări. Ca să facă față numărului uriaș de cereri, compania lucrează cu 25 de firme subsidiare și peste 60 de distribuitori independenți. Grupul Fossil distribuie, în prezent, în toată lumea, ceasuri sub următoarele branduri: Fossil, Relic, Abacus, Michele Watch, Now Coach NY, Skagen Denmark, Zodiac watches si produce accesorii licentiate pentru branduri precum Adidas, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc by Marc Jacobs,  Burberry,  DKNY, Diesel sau Armani Exchange.

Când lumea credea că Fossil nu-și poate dori mai mult, compania americană a făcut un nou pas înainte pe calea succesului și a recunoașterii. În 2006 a fost desemnată să producă ceasurile oficiale pentru toate echipele din Liga Americană de Fotbal.

Mai mult, Fossil a lansat și o serie de modele speciale, dedicate unor nume celebre din industria internațională a show-bizului. Dintre acestea, amintim: Superman, Batman, Snoopy, Pokemon, Star Wars, Cronicile din Narnia sau Pirații din Caraibe.

Imperiul Fossil produce peste 300 de modele

Fossil a cucerit, așadar, lumea rapid și sigur, asigurându-și un loc confortabil printre liderii mondiali de pe piața ceasurilor. Așadar, compania și-a permis să creeze o diversitate de modele, pentru că cerereile curgeau. Și a ajuns să satisfacă cele mai variate gusturi și stiluri.

În prezent, imperiul Fossil produce peste 300 de modele de ceasuri de mână.

Cele mai multe ceasuri marca Fossil au mecanism quartz și se adresează celor care își doresc un ceas raport calitate-pret bun, estetic și de mare precizie. Da, sună prea bine ca să fie adevărat. Cu toate astea, lucrurile stau întocmai cu ceasurile marca Fossil. Îți oferă o amețitoare galerie de modele, unul mai frumos decât altul, cu calitate dovedită, la prețuri accesibile.

Mai exact, targetul Fossil este reprezentat deopotrivă de femei și barbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Cele mai cunoscute și căutate modele bărbătești sunt astăzi Decker, Sport, Dress, Silicone, Vintage Bronz, Machine, Ansel, Trend, Dean, Mechanical.

Iar cele mai populare ceasuri de damă marca Fossil sunt Stella, Emma, Archival, Natalie, Riley, Ceramic, Heather, Dress, Silicone, Sport, Trend sau Convertible.

Așadar, și în ceea ce privește varietatea, ceasurile marca Fossil sunt în topul mondial din domeniu. Ar fi, deci, imposibil ca, din multitudinea de modele, să nu găsești unul pe gustul tău.

Ceasurile marca Fossil se găsesc în România la prețuri ce variază, în funcție de model, între 400 și 900 de lei.

Detalii tehnice despre ceasurile marca Fossil

Așa cum ai văzut până acum, brandul Fossil s-a impus în lumea întreagă prin designul unic, original, dar și prin prețurile accesibile și varietatea remarcabilă de modele. Am amintit și faptul că le recomandă, totodată, înalta precizie. Să vedem ce dotări au ceasurile marca Fossil, mai exact.

Ceasurile marca Fossil sunt fabricate, în general, din oțel inoxidabil, la unele modele acesta fiind placat. Cadranul este cu apertură sau scheleton. Afișajul ceasurilor de mână marca Fossil este analog sau analog-digitale. Brățara poate fi din oțel inoxidabil sau din ceramică. Curelele pot fi din piele, silicon, material textil sau din plastic. La toate ceasurile marca Fossil, geamul este din cristal mineral.

Mecanismul este, în funcție de model, Ronda (elvețian), Seiko ori Miyota (japonez).

Ceasurile marca Fossil din gama Twist prezintă, în interiorul carcasei, două mecanisme diferite, ce funcționează simultan și se completează perfect. Unul este automatic, iar acesta pune în funcțiune secundarul. Celălalt este mecanism quartz și alimentează orarul și minutarul.

Rezistența la apă a ceasurilor marca Fossil este cuprinsă între 3 și 10 atmosfere/bar. În general, ceasurile prevăzute cu cronograf sunt cele ce au rezistență la apă de 10 atmosfere.

Funcțiile cele mai frecvente ale ceasurilor marca Fossil sunt dată, ziua săptămânii, cronograf, multifuncțional, tahimetru.

Smartwatch-uri marca Fossil

Succesul de care se bucură clasicele și elegantele ceasuri ce au consacrat marca Fossil nu a împiedicat compania americană să vină pe piață și cu modele moderne.

Ca să răspundă nevoilor noii piețe și a noilor tehnologii, Fossil a creat o linie de ceasuri inteligente, Fossil Q. Trei din cele patru modele smartwatch pe care le-au creat cei de la Fossil își păstrează stilul clasic. Sunt prevăzute însă cu senzori variați pentru monitorizarea activităților fizice. Aceste ceasuri semi-inteligente, dacă le putem numi așa, sunt Q Reveler și Q Dreamer, si pot fi achizitionate la prețul de aproximativ 125 de dolari. Un model ceva mai scump de smartwatch marca Fossil este Q Grant. În plus față de celelalte două modele Q, acesta poate să primească notificări de la smartphonul la care este conectat. Costul unui Q Grant variază între 175 și 195 de dolari.

Al patrulea model de smartwatch marca Fossil se numește Q Founder, cu ecran tactil, ce funcționează cu sistem de operare Android Wear, pe tehnologie Intel. Prețul de pornire al modelului Q Founder este de 275 de dolari.

Ceasurile inteligente marca Fossil sunt compatibile atât cu iOS, cât și cu Android.

Ce recomandă un ceas marca Fossil

Așadar, de ce ai cumpăra un ceas marca Fossil și nu un ceas de la un alt brand?

În primul rând, ceasurile lor de mână sunt printre cele mai populare accesorii. O maşinărie ce măsoară cu precizie timpul, dar şi o bijuterie ce exprimă eleganță, rafinament şi îţi poate devălui personalitatea. E știut faptul că, atunci când îți alegi un ceas, este bine să ai încredere în brandul care l-a creat, pentru că numai un brand serios, renumit garantează calitatea. Așa cum ai văzut, brandul Fossil este unul dintre cele mai populare branduri de ceasuri din lume, reusind a ține pasul și cu cererile din piața.

Apoi, Fossil este un ceas fiabil, frumos și în același timp practic. Stilul retro, eleganța și rafinamentul îi dau o notă unică. Culorile calde, cu nuanțe în degrade, ale cadranului, marcărilor și curelei, sunt într-o armonie perfectă.

Nu trebuie să ignori nicio clipă nici faptul că acest ceas elegant nu te costă o avere. Așa cum am spus, prețurile unui ceas marca Fossil variază între 400 și 900 de lei.

Totodată, în magazinele online de pe piața din România găsești sute de modele pentru toate stilurile si gusturile. Originalitatea ceasurilor este garantată.

Apoi, finisarile brățărilor și carcasei sunt impecabile. Atenția acordată detaliilor este maximă. Inscripțiile și decorațiunile cadranului sunt într-o simetrie perfectă.

În plus, funcțiile modelelor Fossil sunt variate, iar durata de viață a ceasurilor este mare. Dacă, cumva, nu vei avea grijă așa cum se cuvine de ceasul tău, în cel mai rău caz se va deteriora cureaua, dar aceasta poate fi oricând schimbată. Și la capitolul precizie, așa cum ai văzut, ceasurile marca Fossil stau foarte bine. Să nu uităm că mecanismele lor, de tip Quartz, sunt precise. Nu se strică ușor și nu necesită servisare regulată.

Pe scurt, un ceas marca Fossil răspunde unei multitudini de necesități și oferă o varietate de modele, pentru toate gusturile. Găsești pe piață peste 300 de ceasuri de damă sau bărbătești marca Fossil, care te așteaptă să le descoperi, la prețuri accesibile.

Odată ce ai intrat în lumea spectaculoasă și variată a ceasurilor marca Fossil, vei pierde, cu siguranță, noțiunea timpului. Iar singura dificultate va fi să te oprești asupra unui singur model. Vei găsi în gama Fossil cele mai precise și frumoase mașinării de măsurat timpul. Ceasuri pentru toate gusturile și stilurile. Cu siguranță, printre ele se află și ceasul perfect pentru tine.


Lasă un Comentariu...

*