Ambasadorul Statului Israel în România, prezent la evenimentul „Împreună construim Campusul NIA”, organizat la Palatul Noblesse din Capitală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Aseară, într-o atmosferă plină de strălucire și speranță, la Palatul Noblesse, un loc din inima Bucureștiului, a avut loc un eveniment cu adevărat memorabil: „Împreună construim campusul NIA”. Acest moment special a fost dedicat strângerii de fonduri pentru construirea campusului NIA, un proiect de referință pentru sprijinirea adulților și adolescenților cu autism și a familiilor acestora.

Evenimentul a reunit aproximativ 150 de persoane, fiecare aducând cu sine o rază de lumină și generozitate. Printre oaspeții de seamă ai evenimentului, s-a numărat și E.S. domnul Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, membru al Bordului Onorific al Asociației NIA Neurodiversity Academy. Prezența sa a subliniat importanța și dimensiunea internațională a acestui proiect caritabil.

Campusul NIA va fi o adevărată oază de speranță și susținere pentru adolescenții și adulții cu autism, dar și pentru familiile acestora. Acest campus, situat in orașul Bolintin-Vale, desfășurat pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, obținuți printr-un acord de parteneriat cu CJ Giurgiu va oferi servicii rezidențiale cu îngrijire specializată, terapie, servicii medicale ,dezvoltare personală și educație, pentru adulții și adolescenții cu autism .

Sunt mama unui adolescent cu autism, o formă severă de autism. Această calitate și această responsabilitate mi-au dat vocea, determinarea și puterea  de mă dedica acestei cauze atât de importante și atât de puțin cunoscute.

A fi părintele unui copil cu autism este o provocare mare. A fi instituție, ONG care oferă servicii, suport copiilor cu autism nu este deloc ușor. A fi însă părintele unui adolescent sau adult cu autism este incomparabil mai greu, nevoile acestora sunt mult mai complexe si mai greu de gestionat, numărul acestora este incomparabil mai mare, iar soluțiile oferite astăzi sunt extrem de limitate. Când copiii cu autism ajung adolescenți sau adulți, părinții sunt epuizați fizic, psihic, material și impactul este devastator pentru fiecare membru al familiei.

Campusul NIA nu este doar un loc fizic, ci și un simbol al angajamentului nostru de a oferi un mediu în care acești oameni să se simtă acceptați, îngrijiți și înțeleși.

Prin serviciile rezidențiale, terapeutice și medicale pe care le vom oferi, dorim să aducem o schimbare reală în viețile lor. Vrem ca fiecare zi să fie o zi de progres, în care ei să primească grijă și suport, să-și identifice potențialul, să evolueze și să se bucure de viața.

Vă invit să fiți parte din visul nostru, să contribuiți la această inițiativă care vine în sprijinul celor cu nevoi majore, pentru care soluții sunt rare. Fiecare donație, fiecare gest de sprijin aduce campusul nostru pentru adulți și adolescenți cu autism mai aproape de realitate”, a menționat Steluța Moisescu, Fondatoarea proiectului Campusului NIA și Președintele Asociației NIA Neurodiversity Academy.

Pe lângă mesajele de susținere din partea E.S. domnul Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, a Președintelui CJ Giurgiu și a Primarului orașului Bolintin-Vale, a membrilor distinși din Bord-ul Onorific NIA și prezentarea echipei de management,  s-a prezentat și lansat aplicația digitală hopefromnia și a avut loc o licitația de artă. Palatul Noblesse, o locație de excepție din centrul Bucureștiului, a fost gazda evenimentului și a adus o notă specială serii noastre caritabile pe lângă momentele artistice deosebite.

“ Doresc să  adresez mulțumiri speciale pentru susținerea și implicarea în proiectul de construcție a Campusului NIA, E.S. dl. Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, domnului Primar al orașului Bolintin-Vale, Daniel Trăistaru, membrilor Boardului Onorific NIA :  dl. Călin Coșar, Președintele Camerei de Comerț și Industrie România Israel și Președintele Boardului Onorific NIA Neurodiversity Academy, dnei. Dr. Irina Minescu – Medic Primar în Psihiatria Copilului și Adolescentului și Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Câmpina, dnei. Dr. Cristina Berteanu – Director Medical Neolife Romania, dnei. Loreen Weintraub – General Manager ZIM Romania, dlui Dan Manolescu – Owner Soter & Partners și Financial services consultant, dlui Cezar Iulian Armasu – Director și Fondator Revista Patronatului Român, dlui Alin Angheluță – ViceDean @ Bucharest Business School și Board Member MIB SA ” a declarat . Președintele Asociației NIA Neurodivrsity Academy, Steluța Moisescu .

Organizatorii evenimentului „Împreună construim campusul NIA” doresc să transmită mulțumiri din inimă tuturor participanților, donatorilor și susținătorilor pentru contribuția lor generoasă. Ei reprezintă sursa noastră de inspirație și suntem profund recunoscători pentru sprijinul lor.

Pentru mai multe informații despre campusul NIA și cum puteți să vă alăturați acestei cauze nobile, vă invităm să vizitați website-ul oficial: www.hopefromnia.com sau sa descărcați aplicația de mobil HOPEFROMNIA, disponibilă în Google Play.

Despre Asociația NIA:

Asociația NIA este o organizație non-guvernamentală dedicată sprijinirii adolescenților și adulților cu autism sever și familiilor acestora. Misiunea noastră este să construim și să susținem proiecte care îmbunătățesc calitatea vieții persoanelor cu autism, oferindu-le resurse și oportunități pentru dezvoltare și integrare socială. Pentru mai multe informații despre activitățile noastre și cum puteți susține cauza, vă invităm să vizitați www.hopefromnia.com.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com