Un nou-născut a suferit fracturi craniene după ce a fost lovit de o minge de softball

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

McKenna Hovenga, un bebeluș în vârstă de doar 7 săptămâni din Iowa, a suferit serioase fracturi ale craniului după ce a fost lovit din greșeală de o minge de softball. Accidentul nedorit i-a cauzat probleme serioase, iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele acestuia de a supraviețui.

McKenna 1

Picture 1 of 5

Aflat sub sedative

Impactul cu mingea a fost deosebit de puternic, iar medicii încearcă din răsputeri să-i salveze viața bebelușului, mai ales că a suferit fracturi craniene, două sângerări cerebrale și mai multe convulsii. Deocamdată este sub efectul sedativelor și respiră cu ajutorul ventilației artificiale. Starea nou-născutului este una critică, dar stabilă.

Tatăl era pe teren

Bebelușul a fost adus de mama lui în tribune deoarece tatăl său, Lee, se afla pe teren, ca jucător. Mama sa a declarat că nu a văzut mingea când a trecut peste gard, deoarece chiar în acel moment își hrănea copilul. Toți cei implicați în acest incident susțin că acesta nu ar fi trebuit să se întâmple, mai ales că mama și copilul se aflau într-o zonă sigură. De fapt, nu se știe prea bine cum a putut acea minge să ajungă exact în acea zonă și să lovească bebelușul.

Transportat imediat la spital

Imediat, cel mic a fost transportat la Centrul de Sănătate din Waverly și a fost luat cu elicopterul la St. Spitalul de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota, unde medicii luptă pentru salvarea lui. Există chiar și o pagină de internet, YouCaring.com, unde se strâng bani pentru tratamentul său.

Afecțiuni cauzate de loviturile la cap

Potrivit medicilor, în caz de lovituri la cap, copilul poate suferi de epilepsie posttraumatiă, deficiențe motorii, encefalopatie postraumatică, tulburări de vorbire, iar în cazuri mai grave se poate produce și decesul. De aceea este important ca loviturile la cap, în special în cazul celor mici, să nu fie tratate cu superficialitate și este indicat consultul de specialitate.

Loviturile la cap pot produce tumori?

Există opinia conform cărora loviturile la cap pot duce la apariția tumorilor. Este greșită această afirmație, iar medicii susțin că lovitura poate produce hematoame – fie la suprafața, fie în profunzimea creierului, hidrocefalie sau poate agrava o tumoare, în cazul în care aceasta există deja.  

Rapiditatea cu care se acționează atunci când micuțul a suferit un traumatism cranian este primordială, și de aceea nu ezitați să vă adresați medicului dacă s-a petrecut un astfel de incident neplăcut.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com