Premergător sau ambiţie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Lumea devine o aventură pentru micuţul tău încă din momentul în care reușește să se ridice singur în funduleţ. Din această clipă nu mai este cale de întoarcere, statul pe spate nu-l va mai mulţumi deloc, iar spatele tău, de aici înainte o să cam aibă de suferit. Vei face milioane de ture dintr-o parte în alta a casei pentru ca el să se distreze de experienţa mersului.

Premergator sau ambitie (1)

Picture 1 of 2

Din această perspectivă, mulți părinți optează să achiziționeze un premergător. Este bine este rău? Sunt numeroase controverse ce urmăresc acest subiect. Noi ți-am pregătit o listă de argumente pro și contra, concluzia o vei trage chiar tu.

Cum ajută premergătorul bebelușul?

Așa cum spuneam la început, din momentul în care reușește să stea în funduleț, lumea lui bebe este diferită, lumea lui abia acum începe. Privită de pe verticală este fascinantă și tot ceea ce-și va dori va fi să o exploreze. Din acest punct de vedere un premergător este minunat. Îl așezi în el și cât este ziua de lungă va avea la dispoziție toată casa, să o străbată dintr-o parte în alta, să fie în preajma ta tot timpul. În plus, pentru faptul că o bună parte dintre aceste premergătoare sunt dotate cu tot felul de funcții și jucării, până și statul într-un loc se va dovedi o mare plăcere.

De ce nu este recomandat premergătorul?

Argumentele pro și contra au împărțit părinții în două tabere. Cert este că, la nivel internațional, unele țări le consideră atât de periculoase încât au ajuns să nu le mai producă, una dintre acestea fiind America. Acum poate te întrebi cum poate fi un premergător periculos. Ei bine, doar pentru simplul fapt că micuțul tău are o libertate mai mare de mișcare, că premergătorul îi permite să se deplaseze în viteză dintr-un loc în altul, crește șansele accidentelor. Cu ajutorul său micuțul tău poate ajunge la obiecte pe care în mod normal nu le-ar fi atins.

Ceea ce vrea să însemne acest lucru în realitate este faptul, că părinții devin un pic mai relaxați în momentul în care își pun copiii în premergător, când din contră ar trebui să fie mai atenți. În urma unor statistici s-a ajuns la concluzia că de regulă cele mai multe accidente au loc pe scări, precum și la impactul cu piesele de mobilier din casă. Însă, acesta nu este singurul lucru îngrijorător, ci mai degrabă faptul, că mulți dintre noi când privim un premergător credem că acest obiect îl va ajuta pe copilul nostru să meargă mai repede. Nu este adevărat! Premergătorul îi ușurează deplasarea, dintr-un loc A într-un loc B, nimic de zis, însă copilul nostru nu depune niciun efort pentru asta. Ceea ce atrage după sine, întârzierea mersului, precum și o pășire incorectă. În premergător copilul are tendința să pășească pe vârfuri, de asemenea și centrul de greutate se schimbă față de atunci când învață să meargă nesusținut. Din momentul în care stă în funduleț, copilul va începe să se târască, să meargă de-a bușilea, etape premergătoare mersului, care contribuie la întărirea mușchilor și la învățarea efectivă a pasului.

Fie că-i cumperi sau nu un premergător este strict decizia ta. Ceea ce ar trebui să mai știi este faptul că micuțul tău ar trebui așezat într-un premergător după vârsta de 9 luni. În plus, acesta ar trebui folosit un timp limitat, aproximativ 30 de minute pe zi. Abuzul, dacă-l putem numi așa, nu v-a face decât să-l lenevească pe cel mic, fiindu-i mai greu atunci când va ajunge la stadiul de mers.

De asemenea, nu uita că premergătorul nu te scutește de griji.

Da, vei scăpa de spatele înconvoiat, vei putea să te preocupi și de alte treburi prin casă, însă pentru un timp scurt. Copilul trebuie supravegheat în continuare, poate cu și mai mare băgare de seamă, astfel încât să nu intre în contact cu prize, obiecte contondente sau lichide fierbinţi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *