Este corect sau nu să îți pui copilul în premergător?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Subiectul premergător este destul de amplu dezbătut în ultima perioadă. Fie că te afli în situația celor care sunt pro premergător, fie în cazul celor care sunt contra, ambele variante trebuiesc dezbătute cu atenție.

premergatorNu puțini sunt părinții care își pun copiii în premergător și acest lucru se întâmplă încă din cele mai vechi timpuri. Fie că sunt ocupați și astfel prin așezarea copilului în premergător acesta își va face de lucru, fie își doresc să grăbească mersul copilului, toți cei care folosesc acest premergător sunt de părere că este foarte folositor.

Alți părinți consideră premergătorul destul de periculos. Așezat în el, copilul se poate lovi cât ai clipi. Tot în premergător copilul va fi forțat să meargă mai repede și astfel toată această situație nu se va răsfrânge decât asupra sa, sănătatea fiindu-i pusă în pericol.

Ce pericol aduce premergătorul?

A așeza copilul în premergător atrage și multe riscuri, cel puțin aceasta este părerea experților din Marea Britanie. Aceștia consideră că majoritatea accidentelor se petrec atunci când copilul este așezat în premergător. Se arată în studiul realizat în Marea Britanie că peste 14.000 de copii ajung în fiecare an la spital, cu accidente grave. Din aceste considerente, Statele Unite ale Americii și Canada au decis scoaterea acestor produse din comerț. Căzăturile, arsurile, otrăvirile sunt dintre cele mai des întâlnite cauze ale acestor accidente.

Deși ne gândim mai degrabă la căzături, în realitate, prin mobilitatea produsului copilul va putea ajunge mai ușor în anumite locuri nepermise, se va putea arde sau chiar ar putea consuma anumite substanțe otrăvitoare, lucruri care i-ar putea pune în pericol viața și sănătatea. De aceea, ori de câte ori copilul este așezat în premergător, acesta trebuie supravegheat cu mare atenție și nu lăsat la întâmplare, doar pentru a ne petrece câteva clipe departe de grija sa.

În plus, premergătorul se poate răsturna extrem de ușor ori de câte ori în fața sa se află un obstacol, cât de mic. Riscul de accidente este și el destul de mare, consideră medicii pediatri.

Atunci când vorbim despre argumente pro premergător, cei mai mulți consideră că bebelușul așezat în premergător va putea să dobândească independență în mișcări. Ori de câte ori acești părinți au nevoie de câteva minute de relaxare, o pot găsi, lăsând copilul într-un astfel de spațiu.

Cu toate acestea, medicii ne avertizează că nu este bine să ne lăsăm copilul nesupravegheat în premergător. Acesta se va putea răni destul de ușor, lucru pe care l-ați putea regreta mai târziu. Mai degrabă, puteți alege varianta de a așeza bebelușul pe mochetă, într-un spațiu cu multe jucării și fără riscuri de rănire ori accidente.

Mergem sau nu mergem mai repede, cât de adevărat este?

Până acum, nu s-a dovedit dacă bebelușul merge mai repede, folosindu-se premergătorul. Unii medici sunt de părere chiar că prin așezarea copilului în premergător, mersul acestuia ar putea fi întârziat.

În plus, mișcările din premergător ar putea să îi dăuneze sănătății. Copilul va fi așezat în picioare mult prea devreme, mai înainte ca organismul său să o poată face conform legilor naturii, astfel că toate aceste lucruri nu fac decât să îl forțeze destul de mult. Nu este bine să ne ridicăm copilul în picioare mai înainte ca membrele sale să poată susține corpul micuțului, nu putem nici măcar să îl așezăm între perne, în funduleț mai devreme decât ne indică medicul. Toate aceste lucruri i-ar putea face destul de mult rău.

Mersul în picioare se dobândește de la sine, mai înainte copilul va sta în funduleț, mai apoi se va rostogoli, va merge de-a bușilea, pentru ca în final să se ridice pe vârfuri, pe lângă pat ori mobilier.

Atenție!

  • Dacă totuși vă decideți să așezați copilul în premergător, aveți grijă ca acesta să își poată susține capul, de obicei vârsta recomandată este cea de după 5 luni de viață.
  • Nu lăsați în jurul premergătorului obiecte care ar putea deveni un pericol întrucât bebelușul ar putea ajunge repede la ele și s-ar putea produce un accident.
  • Încercați premergătoarele fixe, sunt mult mai sigure decât cele mobile!
  • Nu lăsați copilul nesupravegheat!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

  1. Este total contraidincat, orice medic pediatru si kinetoterapeut o sa spuna la fel.Efectele sunt pe termen lung, nu au nici in efect benefic in afara de a implini dorinta parintelui k al lui copil sa forteze mersul.Dc.organismul nu e pregatit, de ce sa fortezi lucrurile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *