Pătuțul pliant vs. pătuțul din lemn

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pătuțul este probabil printre primele priorități atunci când un cuplu devine mamă și tată pentru noul membru al familiei. Însă înainte de achiziția efectivă sunt câteva repere ce stau la baza deciziei finale.

patut de lemnEvident, bebelușul are nevoie de un loc al său unde să doarmă, cu atât mai mult cu cât în primele luni de viață peste 16 ore și le va petrece aici. Astfel, indiferent că este vorba de propria cameră sau dormitorul matrimonial, chiar lângă patul mămicii sale, bebelușul va avea nevoie de un pătuț al său, cu o salteluță potrivită lui, care să-l ajute să se odihnească și să se dezvolte armonios și o lenjerie care, în primul an, va trebui extrem de bine spălată.

Cu toate acestea, el nu știe la câte întrebări au căutat părinții săi răspuns până să ajunsă să stea cu căpușorul său minuscul pe această saltea.

Pentru că ne dorim ce-i mai bun pentru copiii noștri, unii părinți aleg esteticul, alții pun mare preț pe funcționalitate, fără a pierde din vedere în vreun caz calitatea și siguranța bebelușului.

Astfel, dacă unele mămici sunt orientate către pătuțurile din lemn pentru că din punctul lor de vedere sunt mult mai atrăgătoare, mai stabile, mai sigure, altele optează pentru pătuțurile pliabile pentru că sunt mai ușor de manevrat și transportat, mai ales când vor să plece într-o călătorie.

Pentru a vă decide mai ușor, în cele ce urmează am conceput două liste care au în vedere ambele tipuri de pătuțuri.

patuturi pliantePătuțul pliant pentru bebeluși

1. Primul și cel mai mare avantaj al pătuțului pliant este că acesta poate fi transportat cu ușurință dintr-o cameră în alta, dintr-un oraș în altul. Pentru faptul că se pliază și nu ocupă mult spațiu, pătuțul pliant poate fi luat de părinți în călătorii și concedii. Astfel, cel mic nu va fi nevoit să schimbe patul, să-și schimbe obiceiul în timpul somnului atâta timp cât stă în pătuțul său ce-i amintește de acasă.

2. Un alt aspect la fel de important îl reprezintă costul, mai mic decât în cazul unui pătuț din lemn.

3. Cu toate că de cele mai multe ori designul este cel care dă glas deciziilor noastre, în cazul pătuțurilor pliante nu avem de ce ne plânge, acestea sunt disponibile într-o gamă variată de modele și mai ales culori și imprimeuri. În plus, dat fiind că lateralele lor, de cele mai multe ori, sunt transparente acest lucru sporește vizibilitatea părintelui asupra bebelușului.

4. Nu trebuie pierdută din vedere multifuncționalitatea, pentru că pe măsură ce bebe va crește, pătuțul va putea fi utilizat și ca țarc de joacă. De asemenea, dacă luăm în calcul și accesoriile ce pot fi achiziționate separat (adevărat va crește costul final) atunci părintele clar va îmbina utilul cu plăcutul, iar bebe va fi foarte fericit.

5. Siguranța este poate cel mai important reper când vine vorba de alegerea pătuțului, iar în cazul unui pătuț pliant nu trebuie să vă faceți griji că bebe se va accidenta în colțurile ascuțite ori că va rămâne blocat între gratiile pătuțului.

patut de lemnÎn ceea ce privește pătuțul din lemn, nici acesta nu se lasă mai prejos din punct de vedere al avantajelor:

1. Incontestabil, primul lucru pe care-l remarci la un pătuț din lemn este designul, cu atât mai mult cu cât vorbim de un model din lemn masiv poate. Elegant și sigur acesta cu siguranță va deveni piesa de rezistență a camerei copilului.

2. Un alt aspect pentru care o bună parte dintre părinți se orientează către pătuțul din lemn este rezistența și faptul că este un produs solid.

3. Pentru faptul că sunt mai înalte și oferă confort atunci când părinții se apleacă să-și ia copiii în brațe pătuțurile din lemn se numără printre preferințele acestora.

4. Nu în ultimul rând există și posibilitatea achiziției unui pătuț evolutiv, însă costurile sunt considerabil mai mari, dar grija unui spațiu de dormit potrivit copilului vostru va dispărea pentru următorii ani buni.

5. De asemenea, nu trebuie pierdute din vedere spațiile de depozitare cu care pătuțurile din lemn sunt prevăzute (unele dintre ele). Acest lucru face ca obiectele necesare bebelușului să vă fie mult mai aproape, iar asta înseamnă mai mult confort.

În final, greul tot la voi rămâne, să vă decideți asupra celui mai potrivit model. Astfel, pentru mai multe opțiuni, fie că veți opta pentru un pătuț pliant sau pentru un pătuț din lemn, noi vă recomandăm să vizitați site-ul magazinul-mămicilor.ro.

Pe lângă oferta vastă de modele care s-ar putea să vă convingă să vă opriți asupra celui preferat, trebuie să știți că magazinul-mămicilor.ro oferă transport gratuit pentru comenzi mai mari de 400 de lei, asta la prima comandă, pentru că de la a doua, indiferent de valoare, produsul este transportat gratuit la voi acasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

2 Responses

  1. La inceput nu credeam ca patutul pliant poate fi folosit pentru uzul de zi cu zi(sau fie, noapte:P), dar sotulmeu nu a fost de acord, asa ca am cumparat unul pliant, pentru mobilitate, ne mai mutam cu bebe din camera in camera.

    Per total sunt foarte multumita. Recomand! Desi acum acum bebe a crescut, asa ca a venit vremea sa trecem la un pat traditional din lemn, care asigura un confort ceva mai bun, avand posibilitatea sa alegi o saltea mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *