Vorbirea incorectă a copilului poate fi legată de probleme ortodontice!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate fi dificil de spus dacă copilul are sau nu probleme de vorbire încă de la început, deoarece în primii ani de viață ei abia învață să scoată niște sunete. Dacă ajunge însă la vârsta preșcolară și aveți dificultați să-l înțelegeți sau să comunicați cu el, înseamnă că este timpul pentru a face o consultație de specialitate. Dificultațile de vorbire pot fi legate de cavitatea orală și existența unor probleme ortodontice care să împiedice copilul să articuleze corect.

problemele de vorbirefIată câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare:

Alinierea dinților

Dinții foarte înghesuiți pot cauza dificultăți de vorbire. Copilul nu va reuși să-și plaseze limba corect în gură atunci când articulează, așa că sunetele nu vor fi corecte. Problema ortodontică va trebui rezolvată atât pentru a–l ajuta să-și îmbunătățească vorbirea, cât și pentru a preîntâmpina agravarea problemelor ortodontice la vârsta adultă.

Oasele maxilare și forma bolții palatine

Dacă oasele maxilare nu au o formă normală, iar bolta palatină este prea plată sau prea îngustă sau adâncă poate cauza dificultăți de vorbire și poate duce la poziționarea dinților mult spre înainte .

Probleme cauzate de limbă

Tonicitatea și volumul limbii copilului pot cauza de asemenea probleme . În cazul în care copilul nu este capabil să-și ridice sau să-și plimbe limba corect în gură, nu va fi capabil să articuleze corect și va avea nevoie cu siguranță de un specialist logoped. Un fren lingual scurtat poate cauza probleme de vorbire și de dezvoltare a arcadelor.

Logopedul va învăța copilul cum și unde trebuie să poziționeze limba astfel încât să articuleze corect.

În acest mod dezvoltarea arcadelor dentare se va îmbunătăți, la fel și vorbitul. Aceste aspecte ar trebui luate în considerare înainte de a începe grădinița.

Nu trebuie să ignorați și să așteptați ca vorbirea copilului să se îmbunătățească de la sine, mai târziu când va merge la școală, ci va trebui să rezolvați problema cât mai repede pentru a le ușura comunicarea cu ceilalți.

Faceți o primă evaluare ortodontică la vârsta de 3 ani și consultați un specialist în probleme de vorbire care vă va spune dacă este nevoie să urmeze câteva ședinte de logopedie.

Dr. Marinela Bănică

Specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială
KIDODENT

Adresa:: Str. Roma nr. 42A, Sector 1, 011775, București

Telefon: +4 021 230 8660/ +4 0722 884 433

E-mail: contact@kidodent.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *