Carii la Copii? Greșeli frecvente ale părinților care favorizează apariția acestor tipuri de infecții

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În calitate de părinte, ai libertatea să alegi dacă iei sau nu în serios sănătatea dentară a copilului tău.

carii la copiiLa fel ca multe alte zone ale corpului, gura unei persoane este plină de bacterii, cele mai multe dintre ele inofensive. În mod normal, sistemul natural de apărare al organismului și o bună îngrijire a sănătății orale (periajul zilnic și folosirea aței dentare), pot păstra aceste bacterii sub control. Cu toate acestea, există o serie de lucruri care pot favoriza înmulțirea bacteriilor, situație care, va determina inevitabil apariția infecțiilor orale, cum ar fi cariile și bolile gingivale.

Iată adevărul din spatele unor mituri comune despre igiena dentară a copiilor:

  • Este în regulă ca eu și copilul să folosim aceleași tacâmuri.

Părinții sau bunicii ar trebui să folosească întotdeauna alte tacâmuri decât cele ale copiilor! Studii recente au aratat că cei mici pot face carii infectându-se cu Streptococcus mutans, o bacterie care trece de la o persoană la alta prin transferul de salivă, lucru care se poate întâmpla cu ușurință și prin schimbul de tacâmuri sau căni. Un studiu în Stomatologie Pediatrică a subliniat faptul că mamele sunt sursa primară de colonizare bacteriană a copiilor lor.

  • Suflatul în alimente este o metodă eficientă de a răci masa copilului.

Aceasta este o altă modalitate sigură de a transfera bacteriile Streptococcus mutans în gura copiilor…ca să nu mai vorbim de mestecatul alimentelor cu intenția de a înlesni digestia celor mici.

  • Zahărul “mănâncă” smalțul dinților, provocând apariția cariilor.

Adevăratul vinovat este acidul produs de bacteriile din gură, care transformă la rândul său zahărul în acid și astfel smalțul se erodează. Smalțul dinților nu se reface, și o dată distrus expune dentina sensibilă la carii. Consumarea moderată a alimentelor dulci oferă mai puțin “combustibil” pentru bacterii, iar periajul și folosirea aței dentare cu regularitate sunt vitale pentru a ține numărul bacteriilor sub control, reducând șansele de apariție a cariilor.

  • Cariile la copii…n-ar trebui să fie mare scofală!

Cariile în dinți de lapte pot duce la deteriorarea coroanelor dinților permanenți în curs de dezvoltare. În cazul în care dintii de lapte sunt pierduți prematur, dintii permanenti pot erupe în poziții nefirești, facând imperios necesară intervenția cu tratament ortodontic ( http://www.kidodent.ro/ortodontie/interventia-timpurie/ ). Cariile netratate care afectează dinții de lapte pot provoca dureri grave și/sau dezvoltarea de abcese. Ocazional, infecția se poate răspandi în alte zone ale corpului iar în cazuri rare poate duce chiar la deces.

Sursa: www.kidodent.ro

Adresa: Str. Roma nr. 42A, Sector 1, 011775, București
Telefon: +4 021 230 8660 / +4 0722 884 433
E-mail: contact@kidodent.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

  1. Fetiei mele de 7 ani îi apar meru niste pete negre pe dinti.De când i-au aparut primi dintisori ne confruntam cu aceasta problem.Credeam ca o data cu aparitia dinților definitivi vom scapa de aceasta problema,dar acest lucru nu s-a produs.La 2 saptamani dupa periajul facut la medicul dentis apar din nou.Țin sa specific ca nu are nicio carie,doar petele astea negre la baza dinţilor si maselelor.Nimeni nu stie sa-mi dea un raspuns,din ce cauza apar …..Sunt tare disperata….Va rog sa ma ajutaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com