5 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să învingă frica de dentist

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Frica de dentist poate fi învinsă de orice copil. Cu cât va face cunoștință mai repede cu medicul stomatolog, cu atât copilul va merge cu drag și fără teamă!

frica de dentistÎncepeți devreme!

Cu cât copilul merge mai devreme la dentist, cu atât mai bine. Cel mic trebuie să se familiarizeze cu spațiul și să considere cabinetul stomatologic a doua casă- locul unde se va avea grijă de fiecare nevoie a lui- fie că e vorba de vreo patologie dentară sau un simplu consult periodic.

Ar fi bine ca prima vizită să aibă loc înainte de vârsta de 1 an sau ideal, după apariția primului dinte.

Ai grijă cum și ce spui!

Trebuie să-i spui copiluilui despre vizită dar nu da prea multe detalii.  Ferește-te de cuvinte precum: „durere”, „injecție”, etc pe care le poți înlocui cu „dinți curați”, „dinți puternici”, „dinți sănătoși”. Acest lucru ar putea să transforme vizita din una potențial înfricosătoare, intr-una constructivă și, de ce nu, amuzantă.

Pregătește-te totuși dinainte pentru o serie de nazuri!

E normal ca un copil să plângă, să se agite sau să se vaite atunci când un străin îi examinează dinții (același lucru l-ai face si tu dacă n-ai fi oprit de eticheta de „adult”…unii dintre noi chiar o fac;) ).  Tot ce poți să faci e să-ți păstrezi calmul și să lași personalul cabinetului să-și facă treaba si să te ghideze. S-ar putea să-ți ceară să păstrezi distanța sau sa-ți ții copilul de mână (în cazul în care cel mic are nevoie de alinare sau pur și simplu să-l împiedicați să apuce instrumente de prin cabinet).

Consolidare pozitivă!

Ferește-te să-i promiți recompense dulci în cazul în care s-a purtat bine. Acest lucru nu numai că amplifică teama, ci transmite de asemenea mesajul greșit mai ales după ce dentistul a insistat să se evite consumarea dulciurilor (bine-cunoscute pentru favorizarea apariției cariilor).  Puteți înlocui acadelele cu o excursie la zoo sau un alt loc preferat de copii. Data viitoare s-ar putea să se ofere voluntar pentru o programare la dentist.

Subliniază importanța igienei dentare!

Învață copilul că vizita la dentist e o necesitate, nu o opțiune. Spune-i că medicul dentist o să aibă grijă de dinții lui și o să țină cariile la distanță, astfel încât să poată fi suficient de puternici pentru ca el să se hănească așa cum trebuie și să aibă un zâmbet frumos și sănătos pentru toată viața.

Sursa: kidodent.ro

Adresa: Str. Roma nr. 42A, Sector 1, 011775, București
Telefon: +4 021 230 8660 / +4 0722 884 433
E-mail: contact@kidodent.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *