Prima lună de viață a bebelușului – de ce ai nevoie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prima lună de viață a bebelușului este plină de emoții și experiențe noi și în același timp de o serie de întrebări. Unele mămici nu cumpără cele necesare bebelușului din perioada sarcinii considerând că este de rău augur acest lucru, după cum spune o vorbă din popor. Însă, cu cât amâni mai mult momentul de a cumpăra cel puțin lucrurile esențiale de care vei avea nevoie în prima lună de viață a copilului, cu atât îți va fi mai greu. După naștere, nu vei mai avea energie prea multă pentru a umbla prin magazine în căutarea pătuțului perfect sau a hăinuțelor potrivite pentru cel mic. Așa că, sfatul nostru este să începi încă de pe acum să îți faci propria listă și să profiți din plin de sesiunile de cumpărături! Pentru a-ți ușura munca, am alcătuit pentru tine un mini-ghid al celor mai importante lucruri de care ai nevoie în prima lună de viață a bebelușului:

  1. Hăinuțe

Hăinuțele nu trebuie să lipsească din camera celui mic. Vei vedea că el crește văzând cu ochii în fiecare zi, așa că, ar fi bine să ai în dulăpior mai multe hăinuțe, de la body-uri, până la botoșei și bluzițe de tot felul. Ideal ar fi ca până la căderea ombilicului să folosești body-urile care se încheie într-o parte pentru a ușura procesul de îmbrăcare a celui mic, iar după căderea acestuia, poți folosi body-urile clasice, tip salopetă. Așa că, ai grijă ca în dulăpiorul bebelușului să se regăsească în primul rând multe body-uri cu care să îl ții în casă, dar și hăinuțe în care să îl scoți la plimbare.

  1. Scutece

Ai nevoie de scutece nu doar în prima lună de viață a bebelușului, ci cel puțin în primul an. Însă, la început, până vei vedea cam de câte scutece ai nevoie într-o zi, asigură-te că ai un stoc destul de mare de astfel de produse. În primele săptămâni de viață, îl poți schimba pe cel mic chiar și de 12 ori pe zi, așa că, ar fi bine să ai suficiente scutece! În afară de scutece, ai nevoie și de șervețele umede pentru bebeluși, dar și diverse creme care ajută la prevenirea iritațiilor, așa numita dermatită de scutec.

  1. Pătuț

În prima lună de viață, bebelușul își petrece majoritatea timpului mâncând și dormind. Înainte de a naște, mergi la cumpărături și alege pătuțul perfect, o saltea organică, din materiale naturale, care nu irită pielea bebelușului, dar și așternuturi de pat din bumbac. Un carusel muzical așezat deasupra patului te va ajuta în nopțile în care cel mic este agitat și nu poate să doarmă.

  1. Produse pentru îngrijirea pielii

În prima lună de viață, pielea bebelușului este extrem de sensibilă și vei avea nevoie de produse pentru îngrijirea pielii mai ales după băiță. Medicii recomandă produsele 100% naturale, care protejează pielea bebelușului, așa că, data viitoare când mergi la cumpărături, nu uita să adaugi în coș ulei de masaj, cremă hidratantă sau un șampon special pentru bebeluși. Nu uita însă să citești eticheta produselor și să te asiguri astfel că ele nu conțin parabeni sau alte substanțe chimice care ar putea irita pielea celui mic.

  1. Accesorii pentru hrănirea bebelușului

Indiferent dacă alăptezi sau nu, ar fi bine să ai în casă măcar un biberon și o formulă de lapte praf pentru sugari, pentru orice eventualitate. Dacă îți propui să alăptezi, nu ezita să optezi pentru o pernă specială de alăptat care te va ajuta să ții bebelușul într-o poziție cât mai confortabilă atât pentru el, cât și pentru tine.

Sunt multe alte produse de care ai nevoie în prima lună de viață a bebelușului și vei vedea pe parcurs care sunt acestea. Pentru început, produsele de mai sus sunt mai mult decât suficiente și îți vor fi de mare ajutor în primele tale zile în calitate de proaspătă mămică!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *