Cum să alegi hăinuțele nou-născutului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea hăinuțelor pentru bebeluși este o activitate extrem de plăcută și de relaxantă pentru viitoarele mămici, mai ales că sunt atât de multe magazine care îți oferă o varietate mare de hăinuțe numai bune de purtat din prima zi de viață. Dacă și tu te afli în această situație, ar trebui să știi un lucru: nu toate hăinuțele pe care le vezi în magazine sunt bune pentru bebeluș, iar alegerea lor ar trebui să se facă cu foarte mare responsabilitate, luând în considerare pielea sensibilă a bebelușului. Am pregătit pentru tine 5 sfaturi care te vor ajuta să faci alegeri bune atunci când vine vorba de hăinuțele nou-născutului!

  1. Alege întotdeauna materiale de cea mai bună calitate

După cum spuneam, în primele luni de viață, pielea bebelușului este extrem de sensibilă, iar orice material sintetic sau prea aspru ar putea să îi provoace un mare disconfort sau mai rău, iritații pe piele. Hăinuțele din materiale sintetice nu permit pielii să respire, deci ar fi bine să le eviți. Alege în schimb hăinuțe din bumbac sau țesături naturale care protejează pielea bebelușului și îi asigură un confort sporit.

  1. Alege capsele în detrimentul nasturilor sau șireturilor

În primele luni de viață vei folosi foarte multe body-uri pentru că sunt comode pentru bebeluș. Există însă pe piață mai multe tipuri de body-uri: cu nasturi, cu șiret sau capse. Body-urile și în general, hăinuțele pentru bebeluș cu capse, sunt mult mai ușor de folosit și te ajută să economisești foarte mult timp. Vor fi momente în care vei fi obosită, bebelușul va fi și el agitat, iar hăinuțele cu nasturi doar te vor încurca și vor înrăutăți situația. Recomandarea noastră este să încerci să le eviți, cel puțin în primele luni de viață ale bebelușului.

  1. Asigură-te că ai suficiente body-uri

Body-urile sunt hăinuțele preferate ale nou-născuților, dar și ale mămicilor. Sunt ușor de îmbrăcat, nu provoacă niciun disconfort celui mic și au avantajul de a lăsa burtica bebelușului să se extindă în momentul în care mănâncă. Există situații în care va trebui să îl schimbi pe cel mic și de câteva ori pe zi și trebuie să ai suficiente body-uri la îndemână.

  1. Cumpără hăinuțe potrivite pentru vârsta nou-născutului

Ai văzut o bluziță simpatică într-un magazin și vrei să o cumperi chiar dacă nu o poți folosit cel puțin în primul an de viață? Fă o excepție și cumpără-o. Dar nu fă din asta un obicei. Concentrează-te în principiu pe hăinuțele din categoria 0-3 luni și 3-6 luni înainte de naștere. Bebelușii cresc văzând cu ochii în primele luni de viață și trebuie să ai în dulăpior hăinuțe potrivite pentru vârsta lui. Pentru a fi mult mai eficientă, ar fi bine să le așezi în funcție de mărime pentru a le avea la îndemână întotdeauna.

  1. Nu uita de accesorii

Nu doar hăinuțele sunt importante, ci și șosetuțele, mănușile (pentru a nu se zgâria), căciulițele sau botoșeii. Așa că, acordă-le și lor atenția cuvenită. Materialul din care sunt acestea fabricate ar trebui să fie ales în funcție de anotimpul în care naști. Dacă naști vara, s-ar putea nici să nu ai nevoie de multe căciulițe sau șosetuțe groase.

Recomandarea noastră este să mergi la cumpărături la cel puțin 1-2 luni în primele 6 luni de viață ale nou-născutului. Vei vedea că întotdeauna vei avea nevoie de hăinuțe și dacă cumva te întrebi dacă hăinuțele au intrat la apă, răspunsul este: nu, bebelușul tău crește în fiecare zi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *