Cum să alegi hăinuțele nou-născutului

Alegerea hăinuțelor pentru bebeluși este o activitate extrem de plăcută și de relaxantă pentru viitoarele mămici, mai ales că sunt atât de multe magazine care îți oferă o varietate mare de hăinuțe numai bune de purtat din prima zi de viață. Dacă și tu te afli în această situație, ar trebui să știi un lucru: nu toate hăinuțele pe care le vezi în magazine sunt bune pentru bebeluș, iar alegerea lor ar trebui să se facă cu foarte mare responsabilitate, luând în considerare pielea sensibilă a bebelușului. Am pregătit pentru tine 5 sfaturi care te vor ajuta să faci alegeri bune atunci când vine vorba de hăinuțele nou-născutului!

  1. Alege întotdeauna materiale de cea mai bună calitate

După cum spuneam, în primele luni de viață, pielea bebelușului este extrem de sensibilă, iar orice material sintetic sau prea aspru ar putea să îi provoace un mare disconfort sau mai rău, iritații pe piele. Hăinuțele din materiale sintetice nu permit pielii să respire, deci ar fi bine să le eviți. Alege în schimb hăinuțe din bumbac sau țesături naturale care protejează pielea bebelușului și îi asigură un confort sporit.

  1. Alege capsele în detrimentul nasturilor sau șireturilor

În primele luni de viață vei folosi foarte multe body-uri pentru că sunt comode pentru bebeluș. Există însă pe piață mai multe tipuri de body-uri: cu nasturi, cu șiret sau capse. Body-urile și în general, hăinuțele pentru bebeluș cu capse, sunt mult mai ușor de folosit și te ajută să economisești foarte mult timp. Vor fi momente în care vei fi obosită, bebelușul va fi și el agitat, iar hăinuțele cu nasturi doar te vor încurca și vor înrăutăți situația. Recomandarea noastră este să încerci să le eviți, cel puțin în primele luni de viață ale bebelușului.

  1. Asigură-te că ai suficiente body-uri

Body-urile sunt hăinuțele preferate ale nou-născuților, dar și ale mămicilor. Sunt ușor de îmbrăcat, nu provoacă niciun disconfort