La plimbare cu bebelușul – Cele mai potrivite cărucioare și hăinuțe

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Young mother walking with baby carriage in park

Există atât de multe tipuri de cărucioare și modele de hăinuțe pentru copii pe piața actuală, încât poți întâmpina dificultăți la alegerea celei mai bune variante.

Opțiunile sunt numeroase dar în următoarele rânduri vom puncta cele mai importante aspecte de care să ții cont atunci când cumperi cărucioare, hăinuțe sau alte accesorii de care copilul tău are nevoie în primii ani de viață.

Cum alegem căruciorul potrivit pentru bebe

Ideal este să te orientezi către un model de cărucior bebe util pe toată perioada de creștere a copilului. Trece în revistă cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le întrunească un astfel de articol pentru copilul tău înainte să pornești la cumpărături.

 • Landoul

Landoul este poziționat orizontal și include prelată culisabilă care protejează copilul de vreme nefavorabilă. Este necesar până când copilul se ridică, întrucât trebuie înlocuit cu alt tip de landou special care să mențină poziția spatelui la o înclinare de 30-60 de grade față de orizontală. Landoul poate fi reglabil (permite utilizarea și după vârsta de 6 luni), cu diferite dotări esențiale (husă de protecție pentru picioare, sac de iarnă, saltea suplimentară, protecție anti-transpirație, geantă pentru cărucior, folie de ploaie pentru acoperirea landoului, etc.). 

 • Bara de protecție

Landourile reglabile dețin bară de protecție, un foarte bun suport pentru agățarea jucăriilor, sau dotate cu suporturi de biberoane, pahare pentru cafeaua ta, etc. Bara de protecție trebuie să fie îmbrăcată în materiale moi, textile.

 • Cadrul

Cadrul căruciorului trebuie să fie stabil pentru a se evita răsturnarea. Distanța dintre roți trebuie să fie cât mai mare, iar centrul de greutate cât mai coborât pentru o stabilitate cât mai bună. Cadrul perfect este cel pliabil care permite transportarea ușoară în portbagajul mașinii.

 • Centura de siguranță

Centura de siguranță este un accesoriu indispensabil pentru siguranța anti-accidente a bebelușului. Ideale sunt centurile cu cinci puncte de prindere (pentru umeri, picioare și talie).

 • Coșul de cumpărături

Coșul de cumpărături situat sub landou trebuie să fie cât mai bine fixat și suficient de încăpător pentru a evita riscul ruperii pe asfalt.

 • Modele multifuncționale

Căruciorul clasic este tot mai mult înlocuit cu modele de cărucioare 2 în 1 (cărucior și landou) sau cărucioare pentru bebe 3 în 1 (cărucior, scaun auto, landou).

Cum îți dai seama că un portbebe sau marsupiu este sănătos pentru copilul tău

Vei recunoaște un ham sau portbebe sănătos pentru bebelușul tău în funcție de câteva elemente:

 • Poziția copilului să fie cu genunchii mai sus decât fundulețul și spatele curbat.
 • Materialul să se muleze perfect pe coloană până la nivelul occiputului și să mențină stabile fundul și picioarele bebelușului până în spatele genunchilor.
 • Bebelușul să ajungă la nivelul bărbiei adultului.
 • Orientarea copilului cu fața către mamă (în caz contrar, coloana este presată să stea invers față de postura normală, picioarele și capul sunt poziționate inconfortabil).

Cum alegi corect hăinuțele pentru bebe

Când pornești în căutarea celor mai cool modele de haine pentru bebeluși ține cont de câteva sugestii simple care să-ți simplifice alegerile fără să cumperi inutil.

 • Cumpără materiale de calitate din bumbac 100% (organic sau simplu, bambus și mărimea potrivită. Materialul sănătos și care asigură confort este cu mult mai important decât modelele. Pe la vârsta de 4 ani, copiii încep să își dorească anumite hăinuțe cu modele și culori diverse.
 • Nu lua haine în avans pentru când va crește pentru că nu ai de unde ști dacă îi vin.
 • Caută haine colorate, în nuanțe vii precum: roz, albastru, portocaliu, verde, galben, roșu. Copiii cât sunt mici adoră culorile vesele, deci evită modele și nuanțe banale.

Achiziționarea căruciorului ideal și a hăinuțelor perfecte pentru bebeluș poate fi o provocare. Însă, cu sfaturile de mai sus și puțină organizare, vei face față cu succes acestei situații.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com