Joaca în aer liber

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vremea de afară e minunată și parcă ai vrea să ieși din casă. Tu și copilul tău vă veți relaxa și vă veți distra afară. Afară vă puteți petrece timpul în mod activ și poți propune jocuri care nu pot fi făcute în casă.

Chiar şi daca bebe este prea mic puteţi să vă plimbaţi cu căruciorul şi să vă jucaţi cu o spirală de cărucior Canpol babies sau cu animalele domestice, puteţi să încercaţi zornăitoarele în aer liber pentru că suntetul este diferit sau îi puteţi arăta celui mic cum se reflectă natura în oglindă. Chiar dacă nu va înţelege dar sigur va fi uimit.

Săritura în nisip

Prima expediție la locul de joacă cu nisip și primele experiențe trăite. Un copil mic sigur nu va ştii din prima cum să se joace cu lopăţica si găletuşa din dotare. Scopul este diferit – să vadă noul și interesantul loc în care își va petrece în curând mult timp. Pentru micuţ până și simpla atingere a nisipului este un lucru foarte interesant. Cernutul nisipului, printr-o sită, pe mânuțele lui, poate provoca zâmbete de încântare. Simțul său tactil  este stimulat.

Vânătoarea de comori

După joaca în nisip am pornit la o plimbare cu vânătoare de comori. Copii sunt interesaţi de absolut orice: bețe, pietre, flori. Nu uita că o astfel de plimbare este o plăcere adevărată, cu condiția să controlezi ceea ce copilul culege de pe jos. Dacă îl supraveghezi în permanență, sigur vă veți distra în siguranță. Culegând flori împreună, să apuce și să tragă sunt toate experiențe noi. Poți folosi o floare, un fir de iarbă sau o frunză pentru a-i gâdila diferite părți ale corpului. Dacă este cald și iarba este uscată, lasă-ți copilul să umble desculț prin ea. Se simte o altfel de senzație față de nisip iar copilul își va activa alte simțuri tactile. Când reveniți acasă, priviți comoara adunată împreună și numește fiecare obiect. În timpul plimbării, arată-i lucrurile noi pe care nu le aveți în casă și numește-le pe fiecare.

Trăsnăi pe păturică

Weekend-urile sunt ideale pentru mers în parc sau pentru o păturică pe iarbă. Vă puteţi juca rostogolidu-vă de pe o parte pe spate și apoi pe burtă, îndoind picioarele și brațele mergând ca pe bicicletă. Poți face aceste exerciții și acasă, însă făcându-le pe o pătură moale pe iarbă este mult mai distractiv. Suflatul baloanelor de săpuneste o activitate adorată de cei mici mai ales când încercă să le prindă sau le observă pe cele care reușesc să scape.

Excursia la ZOO

Prima excursie la ZOO poate fi foarte captivantă. Înainte de a merge, puteţi să citiţi împreună cu micuţul cărţi cu poze cu animalele pe care urmează să le vadă. Vor fi tare uimiţi să le vadă în mărime naturală. Grădina zoologică, pe lângă numeroșii stimuli vizuali, este plină și de stimuli auditivi. Puteţi să imitaţi sunetele astfel ziua va fi plină de aventură și de noi experiențe. Și toate acestea se pot obține doar ieșind din casă.

Activitatea și dezvoltarea copilului

Dacă vrei să te joci cu micuțul tău în aer liber și să-l faci fericit, nu e nevoie să pleci departe de casă. Bineînțeles, o excursie la mare sau la munte este o idee nemaipomenită, însă ține minte că pentru copilul tău o plimbare la două străzi depărtare, spre un parc sau un loc de joacă de exemplu, este o adevărată aventură, plină de noutăți.

Mersul de-a bușilea, rostogolitul, mersul în picioare și activitățile jucate afară aduc beneficii atât dezvoltării fizice cât și celei mentale ale copilului tău. Cei mici descoperă lucruri noi, oameni noi și mediul înconjurător într-o atmosferă frumoasă iar tu și familia ta, grație timpului petrecut afară împreună, beneficiați de odihnă și relaxare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com