Vine bebe! Iată 5 lucruri de care ai mare nevoie!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Finalul perioadei de sarcină se anunță pe cât de frumos, pe atât de dificil. Mai ales dacă te afli la primul copil ar trebui să știi că lucrurile se vor schimba destul de mult. Pe de o parte, trebuie să te aștepți că programul de somn cu care erai obișnuită nu mai este același, va trebui să te trezești la un interval de 2-3 ore pentru a-l hrăni, îi vei face băiță în fiecare zi, îl vei schimba de scutecelul murdar și îi vei vorbi neîncetat.

Cu toate că schimbările de mai sus par dificile, totul poate fi depășit cu multă răbdare. Bebelușul îți va schimba viața definitiv, dar într-un mod cât se poate de plăcut. Nimic din tot ceea ce ești nevoită să faci nu ți se va părea greu, nici măcar nopțile pierdute pentru a-i fi alături atunci când are colici sau pur și simplu refuză să doarmă.

Și pentru ca nașterea bebelușului să nu te ia prin surprindere, ar trebui să ai în vedere ca pe lista ta de cumpărături să fie cuprinse 5 lucruri importante, ce îți vor fi de mare folos:

1. Aceste scutece îți vor fi de mare folos în primii anișori ai bebelușului, până ce va învăța să se așeze pe oliță. Cu siguranță, nu îți dorești să faci parte din categoria mămicilor care folosesc scutecele refolosibile, acestea trebuind să fie bine spălate, uscate și călcate. Este mult mai simplu să folosești scutece de unică folosință pentru bebelușul tău, acestea având grijă de pielea sa atât de fină, păstrând-o uscată, prevenind în același timp și scurgerile.

2. Cărțile, pe care le poți comanda de la această librărie online, îți vor fi de mare ajutor atât ție, cât și bebelușului tău. În nopțile petrecute pentru supravegherea lui bebe sau chiar imediat după naștere, atunci când vei avea nevoie să te refaci, mai mult ca sigur vei simți nevoia să citești o carte bună. De asemenea, ai putea să citești și cărți mai ușoare, povești pentru bebeluși, atunci când îl adormi. Nu uita, deși nu poate comunica, bebelușul aude tot și mai ales acumulează informație foarte multă.

3. Jucării pentru bebe – desigur, în primele luni de viață bebelușul nu va ști cum să se joace, însă va fi încântat de sunete și culori, așa că ai putea să alegi câteva jucării vesele și colorate, pe care să le poată admira deasupra pătuțului său.

4. Loțiuni de îngrijire – bebelușul trebuie spălat în fiecare seara, așa că trebuie să ai în preajmă mai multe loțiuni de îngrijire, șampoane pentru bebe, dar și ser fiziologic și comprese sterile. Cu ajutorului serului fiziologic și al compreselor sterile veți curăța ochii și urechile bebelușului, dar și zona organelor genitale.

5. Aspirator nazal – iată un alt produs foarte important pentru bebeluș. Încă din primele sale zile de după naștere, bebelușul va avea nevoie să i se scoată mucozitățile din năsuc. De aceea, un aspirator nazal sau o pompă pentru extragerea mucozităților, ambele produse disponibile în farmacii, vor fi mai mult decât binevenite. În fiecare seară, după băiță, asigurați-vă că bebelușul poate să respire bine și de aceea, folosiți câte o picătură de ser fiziologic pentru fiecare orificiu al năsucului său și după care extrageți mucozitățile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *