Tot ce este bine să știi despre certificările de care trebuie să ții cont atunci când alegi scutecul bebelușului tău.

Pictograma 1 – Certificarea Asthma Allergy 

Te-ai întrebat vreodată ce conțin scutecele pe care le folosești încă de la nașterea micuțului tău? Este simplu să afli, dacă urmărești pictogramele evidențiate pe unele pachete de scutece. Dacă nu ai dat atenție subiectului până acum, te invităm să citești articolele noastre, care își propun să îți prezinte, în câteva episoade, caracteristicile și componența unui scutec și care sunt esențiale pentru sănătatea bebelușului tău. 

Începem azi cu Eticheta albastră.

Aceasta poate fi identificată pe anumite produse destinate igienei, este cunoscută și sub denumirea “Certificarea Asthma allergy” și este obținută în urma unor determinări și testări, pe baza unor criterii clare ce vizează substanțele care intră în contact direct cu pielea și care o pot sensibiliza.   

În cazul scutecelor pentru copii, această certificare se diferențiază prin importanța deosebită asupra dezvoltării copilului și asupra stării lui de sănătate, nu doar în etapele copilăriei. Anumite substanțe sunt de natură să influențeze sensibilitatea bebelușilor în față unor amenințări cum ar fi astmul bronșic. Odată instalată, această afecțiune lasă urmări care se vor manifesta pe tot parcursul vieții. Studiile din domeniu au demonstrat că factorii de mediu și stilul de viață, în care există un anumit grad expunere la substanțele denumite alergeni, pot juca un rol semnificativ în dezvoltarea astmului bronșic. Faptul că bebelușul este expus încă de la naștere la contactul direct al acestor alergeni (identificați în componența scutecului) cu pielea lui sensibilă, a condus la nevoia de a-i identifica și de a-i elimina. 

 Criteriile în urma cărora un scutec obține Certificarea Asthma Allergy sunt bine determinate și se referă doar la produsele care:

  • Nu conțin loțiuni sau arome
  • Nu conțin conservanți
  • Prezintă un risc minim de sensibilizare a pielii

Procedura pe care un producător de scutece trebuie să o urmeze în vedere obținerii Etichetei Albastre este riguroasă, iar aplicantul este obligat să facă cunoscute toate ingredientele produselor vizate, inclusiv materia primă și componentele auxiliare.

Există câteva categorii de substanțe care sunt excluse atunci când se transmit solicitările de obținere a etichetei verzi: 

  • Substanțele din categoria celor ce sensibilizeza pielea (H317), care trebuie eliminate atât din compoziția produselor cât și a materiilor prime.
  • Subtantele clasificate cu potențial de sensibilizarea pielii.
  • Colofoniul, un mix de substanțe regăsit în conifere și care are un potențial alergogen crescut. Prin urmare, acesta trebuie să lipsească din compoziția produsului sau a materiilor prime.
  • Aromele
  • Loțiunile sau alte produse cosmetice.
  • Colorantii sau alte elemente imprimate. În cazul scutecelor, acestea pot fi utilizate doar la exterior, îndeplinind funcții de identificare a produsului. În procesul de producție, elementele de imprimare, trebuie limitate la minimum.

 În România există, de câțiva ani, scutecul Eco BAMBO Nature, care deține Certificarea Asthma Allergy. 

Acesta este produs în Danemarca și răspunde celor mai stricte criterii de certificare. 

Pe oricare pachet de scutece BAMBO Nature veţi putea identifica pictograma care certifică rigurozitatea utilizată în procesul de producţie şi grija deosebită pentru micuţii noştri şi pentru sănătatea lor.  
Certificarea Asthma Allergy înseamnă încrederea absolută în faptul că scutecelul, care vine în contact permanent cu pielea bebeluşului tău încă de la naştere, este sigur şi te ajută să îi protejezi sănătatea şi să îi creşti imunitatea faţă de alergeni. Informaţi-vă şi căutaţi produsele de igienă cu Certificarea Asthma Allergy întotdeauna! Preţiosul tău bebeluş merită, în plus faţă de iubirea ta, şi cea mai mare atenţie atunci când alegi produsele pentru îngrijirea lui. 

 

 


Lasă un Comentariu...

*