SOS: Bebelușul meu are piele uscată! Ce e de făcut?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atât bebelușii, cât și copilașii mai mari pot să aibă ocazional probleme de piele uscată, la fel ca tine. Când ție ți se întâmplă asta, știi că nu trebuie decât să apelezi la crema hidratanta. Dar ce e de făcut în cazul celor mici?

Cum pielea bebelușului este mai delicată, e cu mult mai predispusă la uscare și deshidratare. Aerul rece de afară, atmosfera uscată din casă, caloriferele prea fierbinți – toate acestea fac ca pielea micuțului să-și piardă din hidratarea naturală în lunile friguroase de iarnă. Nici vară nu e o excepție, pentru că soarele, aerul condiționat, apa sărată de mare și clorul din piscine vor avea același efect asupra pielii celui mic.

Ce pot să fac dacă puiul meu are piele uscată?

1. Scurtează timpul de băiță
Când micuțul tău face baie, pielea lui devine mai uscată pentru că apa și gelurile de curățare îndepărtează, împreună cu murdăria, și uleiurile naturale din epidermă. Însă, atât timp cât iei unele măsuri de precauție, nu ar trebui să existe probleme. Primul lucru pe care e bine să-l faci este să renunți la băile lungi, de jumătate de oră, în favoarea celor de maximum 10 minute. Apa trebuie să fie caldă (nu fierbinte) și nu folosi săpunul din abundență. De fapt, pediatrii recomandă pentru bebeluși gelurile sau creme de baie fără parfum și care nu conțin săpun, pentru că sunt mai delicate cu pielea.

2. Renunță la băile cu spumă
Dacă aveți un întreg ritual de hârjoneală înainte de băiță propriu-zisă, e bine că mai întâi să te joci cu micuțul în cadă și abia apoi să-l speli, pentru ca bebelușul să nu stea prea mult în apa plină de săpun. De asemenea, dacă folosești săpunul pentru bebeluși, ai grijă să nu lași în apă bucata de săpun cât timp puiul tău stă în cadă – tot din același motiv. Nu în ultimul rând, ar fi bine să renunți la băile cu spumă pentru cel mic sau măcar să le reduci din număr, lăsându-le doar pentru ocazii speciale. Deși uleiurile hidratante pentru baie ar putea părea o idee bună, e mai bine să le păstrezi doar pentru tine, pentru că vor transforma cada într-un derdeluș, și asta s-ar putea să fie periculos pentru micuț. Soluția mai bună pentru pielea uscată a bebelușului este să-i aplici o cremă hidratantă specială.

3. Folosește o cremă hidratantă pentru bebeluși
Imediat ce ți-ai scos năzdrăvanul din cadă, usucă-l rapid cu un prosop moale (ai grijă să nu-i freci pielea cu prosopul, ci mai degrabă tamponeaz-o ușor) și apoi dă-l cu cremă hidratantă. Dacă aplici crema în decurs de câteva minute de la băiță, umezeala se va fixa mai bine în piele. Cât privește crema în sine, cu cât are o consistență mai groasă cu atât e mai bună pentru bebeluș. În cazul în care folosești deja o loțiune hidratantă în timpul zilei dar pielea micuțului e în continuare uscată, e momentul să treci la o cremă sau la un unguent mai gros.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *