3 sfaturi care te vor ajuta să creezi o casă sigură pentru bebelușul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși este minunată și încărcată de sentimente din cele mai înălțătoare, sarcina este și o perioadă care solicită aproape toată energia mamei. De cele mai multe ori, pentru o viitoare mămică este incomod doar să respire, să mănânce, să doarmă și să meargă cât pentru doi. Chiar dacă bebelușul pare să se dezvolte cu mare greutate, cele nouă luni de sarcină vor trece mult mai repede decât se așteaptă viitoarele mămici. Prin urmare, devine foarte important să începeți să planificați cel puțin primele luni de viață ale bebelușului și să vă pregătiți în consecință.

Iată doar câteva sfaturi care vă pot fi de folos pentru a vă transforma casa într-un loc primitor și sigur unde bebelușul poate crește și poate explora după voia sa:

  1. Amenajați camera bebelușului. Crearea unui loc sigur pentru noul membru al familiei începe înainte ca bebelușul să vină pe lume. Deja, când intră în luna a cincea de sarcină, cele mai multe mămici simt o dorință intensă de a face curățenie, de a organiza toate lucrurile din jurul lor și de a pregăti casa pentru venirea copilului. Pentru cele mai multe femei însărcinate, acest surplus de energie și această dorință enormă de a curăța fiecare colțișor din casă sunt binevenite după primul trimestru din sarcină caracterizat de greață, vărsături și letargie. Totuși, este important să nu exagerați și să vă amintiți că veți avea nevoie de energie și mai târziu în sarcină și apoi în momentul nașterii. Cât sunteți cu mânecile suflecate și puneți la punct fiecare colț al casei, puteți face cumpărăturile pentru cel mic dintr-un magazin online pentru bebeluşi unde veți găsi o multitudine de lucruri de care mai mult ca sigur veți avea nevoie. Evitați să ridicați piesele de mobilier și alte obiecte grele și, dacă trebuie să ridicați ceva, asigurați-vă că îndoiți genunchii și nu spatele. Nu vă puneți în situații periculoase, care pot cauza alunecări sau căzături, cum ar fi să mergeți în șosete pe scări sau pe parchetul proaspăt lustruit. Într-un final, în ciuda celor zvonite, puteți vărui și puteți picta în timpul sarcinii, deoarece varul și vopseaua modernă nu conțin plumb. Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă expuneți prea mult și purtați haine de protecție, eventual o mască, faceți pauze și asigurați-vă că încăperea este bine ventilată.
  2. Fiți cu un pas înainte. În primele săptămâni după naștere, s-ar putea să credeți că bebelușul este foarte micuț și fragil și că va avea nevoie de mult timp pentru a prinde curaj să exploreze mediul. Dar mai devreme decât v-ați aștepta, bebelușul va sta în șezut, apoi în picioare, se va târî, va merge de-a bușilea, se va rostogoli, va alerga și tot ce va găsi în calea sa va duce în gură. Când plănuiți și amenajați camera bebelușului, asigurați-vă că luați în considerare această etapă de explorare. Prin urmare, încercați să amenajați o cameră cât mai sigură. Dacă instalați o masă specială de schimbat scutece bebeluşi, atunci aveți grijă ca toate cremele, șervețelele, scutecele și toate celelalte obiecte să nu se afle la îndemâna bebelușului. Le puteți depozita în sertare sau în cutii transparente, care se închid ermetic. De asemenea, acoperiți prizele cu capace de plastic, dați la o parte sau fixați pe perete cablurile electrice de pe pardoseală și nu țineți coșul de rufe în camera bebelușului, căci foarte curând, micuțul va avea puterea să îl împingă.
  3. Gândiți în afara cutiei. Unele măsuri de siguranță sunt foarte evidente, cum ar fi să nu lăsați bebelușul în cădiță nesupravegheat. Dar multe alte măsuri de siguranță sunt trecute cu vederea. De exemplu, ați putea instala un sistem de blocare la capacul toaletei, căci bebelușii sunt foarte curioși. Dacă aveți scări în casă, atunci un gărduț de siguranță este obligatoriu. Trebuie să priviți de jur împrejur casa din perspectiva de părinți. Chiar dacă măsuța de cafea din camera de zi este foarte frumoasă, colțurile sale pot fi chiar la nivelul ochilor bebelușului. Acoperiți colțurile ascuțite ale mobilierului cu protecții din cauciuc, cel puțin până când bebelușul va fi suficient de mare. La rândul lor, cordoanele și ciucurii de la perdele reprezintă pericol de strangulare pentru cei mici. Și, deși poate fi tentant să umpleți patul bebelușului cu jucării de pluș, pentru a evita riscul de sufocare, patuțul trebuie să fie complet liber când puneți bebelușul la somn.

Oricât de bine ați crede că sunteți pregătiți, există întotdeauna mai multe lucruri de învățat despre siguranța bebelușilor și vor apărea situații pe care nu le puteți anticipa. Țineți la îndemâna tuturor celor care au grijă de bebeluș – bunici, mătuși, prieteni, babysitter – informațiile de contact ale medicului și orice alte contacte de urgență.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com