Razele fierbinți ale soarelui pot afecta sănătatea copiilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

A venit în sfârșit vara, iar pentru mulți dintre români este anotimpul concediilor, petrecute de obicei, la mare. Dar nici plajele locale nu sunt deloc neglijate în această perioadă și nu de puține ori zărim pe nisip mame cu copii mici. Cu toate acestea, medicii avertizează că razele fierbinți ale soarelui de vară poate afecta starea de sănătate a celor mici.

Soare bebe 1

Picture 1 of 5

Nu uitați de cremele de protecție

Soarele este cea mai bună sursă naturală de vitamina D pentru organismul micuților, însă medicii dermatologi atrag atenția că trebuie să existe o măsură în toate. Astfel, expunerea copiilor direct la razele solare, fără o protecție adecvată, poate avea urmări grave. De asemenea, lipsa unei hidratări necorespunzătoare poate duce la probleme.

Bebelușii sub 6 luni, interzis la soare

Aceeași medici specialiști susțin că este interzis cu desăvârșire ca mamele să meargă la plajă cu copii mai mici de 6 luni. Nici după această vârstă expunerea lor îndelungată la razele solare nu este indicată, ci se recomandă să fie făcută treptat, de aceea poate ar trebui să luați în calcul și să mai așteptați puțin cu plaja. Dacă totuși nu renunțați la idee, rețineți că micuțul trebuie ținut sub umbrelă, și costumat cu haine prin care soarele să nu pătrundă chiar atât de mult.

Măsuri de protecție

În cazul bebelușilor, o soluție ar fi și purtarea unor haine prevăzute cu protecție solară. Din păcate însă, acest tip de haine sunt și greu de găsit, și destul de scumpe. Și atunci se ajunge tot la soluția oferită de cremele de protecție solară, care trebuie aplicate cu jumătate de oră înainte ca micuțul să fie expus la soare și reînnoită la fiecare două ore. De asemenea, dacă a făcut și o baie în apa mării, crema trebuie reaplicată.

După ora 10, interzis

Pentru a evita probleme grave, de genul insolației, deshidratării, sau chiar arsurilor, se recomandă ca micuțul să nu fie expus razelor solare. Dacă alegeți să procedați altfel, atunci o faceți pe riscul dumneavoastră.  

Statul în casă nu este o soluție

Nici cealaltă variantă, a statului în casă, nu este recomandată în cazul celor mici, care trebuie ținuți cât mai mult în natură, iar nu în fața televizorului, a tabletei sau a altor gadget-uri. Cu toate acestea, evitați orele prânzului, atunci când soarele este cel mai puternic. Nu uitați să-i acoperiți bine căpușorul, iar scosul la soare trebuie făcut progresiv. Cei mici se deshidratează foarte repede, iar în cazul lor acest lucru poate avea efecte chiar dezastruoase, așa că mai bine nu-i riscați starea de sănătate.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *