Puseu de creștere. Ce sunt puseele de creștere. Care sunt semnele unui puseu de creștere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În primele 12 luni de la naștere, copii trec prin mai multe etape denumite puseu de creștere. În acest articol vei afla ce sunt puseele de creștere, care sunt semnele și când apar puseele de creștere.


Ce este un puseu de creștere
Puseu de creștere presupune o etapă de dezvoltare fizică a bebelușului. În această perioadă ei sunt mai agitați, vor să sugă mă mult (câteodată din oră în oră și chiar mai des). Bebelușii alăptați exclusiv solicită o cantitate mai mare de lapte, în special în primele 5 săptămâni de viață. Apoi se “calmeaza” și își păstrează ritmul până la 6 luni. După introducerea alimentației solide, nevoia de lapte începe să scadă gradat.
Nu doar puseele de creștere “agita” bebelușul și îi sporește nevoia de a mânca mai mult, ci și etapele de acumulări cognitive sau dezvoltarea unor abilități precum rostogolitul, mersul de-abusilea, mersul sau vorbitul.

Te mai poate interesa Graficele de creștere la copii. Când e cazul să ne îngrijorăm?

Când apar puseele de creștere
Cele mai des întâlnite perioade pentru apariția unui puseu de creștere sunt:

  • în primele 7-10 zile de la naștere
  • 2-3 săptămâni
  • 4-6 săptămâni
  • 3 luni
  • 4 luni
  • 6 luni
  • 9 luni

Perioadele sunt aproximative. Bebelușii nu cunosc termenul “calendar”. Și la fiecare în parte perioadele de puseu de creștere sunt diferite.
Puseele de creștere nu sunt doar în primul an de viață. Ele se manifestă la intervale de câteva luni până la adolescență.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *