Lista de cumpărături: 3 sfaturi despre cum să te pregătești pentru venirea pe lume a lui bebe

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea femeilor însărcinate încep pregătirea pentru venirea pe lume a bebelușului încă din primele luni de sarcină, mai ales dacă vorbim de primul copil și entuziasmul este mare.

Ca să te asiguri că ai tot ce trebuie pentru momentul în care vei aduce acasă cel mai nou membru al familie, trebuie să urmezi câteva sfaturi ce te vor ajuta să fii și mult mai ordonată și eficientă atunci când vine vorba de acest proces.

  1. Fă o listă cu toate lucrurile de care ai nevoie în primele săptămâni de viață: Dacă ești în ultimele luni de sarcină, cu siguranță ai citit deja multe cărți despre îngrijirea bebelușului, ai participat la cursuri Lamaze sau ai stat de vorbă cu prietene care se bucură deja de noul rol de mămică, iar întocmirea acestei liste nu ar trebui să fie un lucru prea dificil. În orice caz, îți reamintim ce nu ar trebui să lipsească de pe această listă: scutece (multe scutece, pentru că un bebeluș trebuie să fie schimbat uneori chiar și de 10 ori pe zi), produse de îngrijire a pielii, produse pentru băiță și bineînțeles, hăinuțe și jucării. Bineînțeles, trebuie să începi să te gândești din timp și la amenajarea camerei bebelușului și să începi să cauți obiectele de mobiler și produsele care vor face somnul bebelușului mult mai liniștit și lung, așa cum speră toți părinții.
  2. Împarte produsele pe categorii pentru a-ți fi mai ușor: Lista de cumpărături pentru venirea pe lume a bebelușului este lungă și s-ar putea să ai întotdeauna senzația că ai uitat să cumperi ceva. Ideal ar fi să pui aceste lucruri pe categorii, pentru a fi mai ușor de bifat. Mai mult decât atât, așezarea produselor pe categorii te va ajuta și în momentul cumpărării acestora, indiferent dacă optezi să mergi într-un magazin fizic sau să le achiziționezi online. Iată un exemplu de listă de cumpărături, pe categorii: produsemedicale (termometru, pompiță pentru nas, ser fiziologic, cremă pentru iritațiile cauzate de scutec, etc.), produse pentru baie și îngrijirea pielii (cădiță, prosoape, șampon, ulei de masaj, etc.), produse pentru alăptare (pompă de sân, biberoane, pungi pentru stocarea laptelui matern, sterilizator de biberoane, etc.), produse de igienă (scutece, șervețele umede), haine și jucării(body-uri cu mânecă lungă sau scurtă, salopete, pantalonași, bluzițe, toate adaptate în funcție de sezon, jucării pentru bebeluși – jucării zornăitoare, salteluță interactivă, etc.), mobilier și accesorii (pătuț, saltea, lenjerie de pat, păturică, lampă de veghe, măsuță pentru schimbat scutece, etc.), alte lucruri (cărucior, manducă, baby monitor, etc.).
  3. Acum te poți relaxa puțin, știind că toate sunt organizate: Viața cu un non-născut este minunată, dar în același timp s-ar putea să te ia puțin și pe nepregătite, mai ales în primele zile sau săptămâni. În această perioadă imediată de după sarcină, tot programul tău de dinainte va fi dat peste cap și va trebui treptat să te obișnuiești cu noua rutină. Ar trebui să te aștepți la ore mai puține de somn, la o stare de oboseală accentuată, la un sentiment de neputință atunci când nu reușești să înțelegi nevoile bebelușului tău, însă toate acestea vor fi date uitării în momentul în care îl vei privi cum doarme liniștit în pătuțul tău. Dacă vrei să te bucuri și tu de liniște, trebuie să te asiguri că în orice moment ai în casă toate cele necesare pentru nou-născut, iar lista de cumpărături și pregătirea lucrurilor din timp te vor ajuta în tot acest proces.  

Dacă ai deja pregătite toate aceste lucruri, primele zile acasă cu bebe vor fi mult mai relaxante pentru că știi că nu îți lipsește nimic și îți vei putea concentra atenție doar pe minunea din viața ta. Așa că, bucură-te de ultimele luni de sarcină și spor la cumpărături!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *