Îngrijirea pielii bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pielea bebelușului este extrem de sensibilă și tocmai de aceea, atunci când te întorci acasă cu bebelușul de la maternitate medicii își recomandă câteva măsuri de îngrijire a pielii bebelușului, chiar imediat după naștere.

ingrijirea pielii bebelusuluiÎngrijirea pielii bebelușului este o procedură specială, necesitând curățare și hidratare. Curățarea pielii bebelușului se face în cadrul băiței din fiecare seară, cu produse care nu irită, nu conțin parabeni, săpun, alcool sau coloranți. Pe piață există o paletă largă de produse de curățare destinate bebelușilor, însă mult mai ușor este ca mămicile să opteze pentru un singur produs care se folosește atât pentru păr, cât și pentru corp, însă nici celelalte nu sunt date la o parte cu desăvârșire.

După băiță, pielea bebelușului trebuie hidratată cu o loțiune de corp, care se aplică în strat subțire și se masează până la absorbția ei completă. Ideal ar fi ca bebelușul să fie spălat la funduleț după fiecare scaun și lăsat cu dezbrăcat câteva minute pe zi, pentru a permite aerului să usuce pielea.

Ochișorii bebelușului trebuiesc sterși cu ser fiziologic, cu ajutorul unor comprese sterile, imediat după băiță, din colțul exterior spre cel interior. Este important să nu folosim aceeași compresă la ambii ochi, ci una pentru fiecare ochi în parte. Nu se folosește apa din cădiță deoarece conține impurități care pot determina apariția infecțiilor.

Bontul ombilical trebuie șters cu alcool 70% și apoi aplicat Baneocin pudră, până la uscarea completă și căderea acestuia. Abia după căderea sa copilul poate fi complet introdus în cădiță.

Organele genitale se șterg cu atenție, cu comprese sterile, înmuiate în ser fiziologic, la fetițe respectându-se regula ștergerii din față spre spate și nu invers, împiedicând astfel riscul de transmitere a bacteriilor către zona genitale.

Îngrijește pielea bebelușului împotriva frigului

În lunile reci, pielea sensibilă a bebelușilor poate avea mult de suferit. Diferenţele de temperatură, gerul năprasnic, vântul aprig, umiditatea scăzută sunt câţiva dintre factorii responsabili de uscarea și iritarea pielii acestora. Așa că, îngrijirea atentă a micuţilor noștri este mult mai importantă decât ne-am putea imagina.

Iată câteva măsuri esenţiale pe care trebuie să le ai în vedere în rutina de îngrijire a pielii bebelușului în timpul sezonului rece!

Hidratarea – secretul bebelușului protejat de frig!

Vântul de afară și temperaturile extrem de scăzute nu au cum să nu își pună amprenta asupra aspectului pielii bebelușului, uscând-o și descuamând-o. Dacă în timpul verii există pericolul deshidratării, iarna pielea începe să se usuce, având nevoie de o îngrijire atentă. Folosiți creme hrănitoare și emoliente, care să îi ofere pielii un aspect sănătos, rămânând la fel de catifelată și plăcută la atingere.

Baia – scurtă și nu prea fierbinte!

Deși toți bebelușii adoră să se bălăcească, în timpul iernii băița trebuie să nu dureze mai mult de 10-15 minute, iar apa trebuie potrivită la temperatura de 36 – 37 ̊ C. Folosiți loţiuni de spălare care curăţă delicat pielea, protejând filmul hidrolipidic al pielii, iar după spălare aplicați lapte de corp care hrăneşte şi calmează pielea.

Nu supraîncălziți locuința și nu îmbrăcați copilul în haine sintetice!

Când afară este frig, mulți părinți cad în capcana supraîncălzirii locuinței. Acest lucru creează un factor defavorizator sănătății micuțului, întrucât aerul devine foarte uscat. Mențineți în încăpere o temperatură optimă și folosiți un umidificator.

De asemenea, în sezonul rece folosiți hăinuțe din fibre naturale și plăcute la atingere, în așa fel încât să evitați producerea iritațiilor.

Creme de protecție pentru plimbările în aer liber!

Aerul rece sau vântul puternic nu trebuie să ne rețină în casă, bebelușul având nevoie de o porție de aer proaspăt în fiecare zi. Atunci când ieșiți afară, aplicați creme de protecție pentru față, mâini și picioare, fără alcool, coloranți sau parabeni. Extractele de primula și untul de shea calmează pielea bebelușului, lăsând-o moale și catifelată.

Antiinflamatoare pentru iritații și zone roșii!

Atunci când la nivelul pielii apar iritații și mâncărimi, aplicați creme cu efect antiinflamator. Oxidul de zinc și acizii grași Omega 6 ajută la refacerea rezervei de lipide proprii pielii. Acum te-ai convins! Pielea bebeluşului tău este cu mult mai sensibilă şi mai delicată decât pielea ta, iar asta înseamnă că are nevoie de protecţie şi îngrijire adecvată zilnic!

Dr. Elena Dan, medic primar pediatru, doctor în științe medicale.

Centrul Medical Bambino

021/318.78.77


 

Îngrijirea pielii bebelușului cu produse Nivea Baby

Atunci când îţi vezi bebelușul fericit nu ai cum să nu radiezi de fericire odată cu el. Și pentru ca micuţului să îi fie bine, va trebui să îi oferi tot confortul necesar pentru a crește mare și sănătos. Ori de câte ori se face trecerea către un anumit anotimp pot apărea și probleme ale pielii.

Ingrijirea pielii cu Nivea BabyDacă în timpul iernii cei mici vor fi supărați de pielea uscată din cauza frigului, vara pielea va fi la fel de expusă factorilor de mediu. Praful, vântul uscat, dar și foarte mult soare vor crea o serie de probleme pe care mămicile vor trebui să știe cum să le gestioneze în așa fel încât bebe să poată zâmbi fericit. Pielea va trebui protejată cu produse adecvate, special dezvoltate pentru nevoile lor specifice.

Imediat după naștere, mămicile primesc o serie întreagă de liste cu ce are voie și ce nu să facă.

O serie întreagă de sfaturi și păreri le vor face să se piardă în prea multă informație. Dar ce anume trebuie să știe despre pielea bebelușului?

Desigur, în primele luni de viață pielea micuțului este atât de fină și sensibilă încât are nevoie de mare atenție. Nu putem folosi produse pentru adulți, ci unele specifice nevoilor lor. În timp ce bebelușul crește, nevoile sale de hidratare și îngrijire vor fi altele, așa că mămicile vor trebui să fie atente și să le ofere cele mai bune produse, prevenind deshidratarea, iritațiile și eczemele.

Prima baiță este un moment mult așteptat de proaspetele mămici. Pe lângă afecțiunea pe care și-o pot manifesta față de puiului lor, mămicile știu că băița este o etapă în care bebelușul trebuie îngrijit corect, iar pielea hidratată, așa cum numai puiul lor are nevoie.

Tocmai de aceea, în primele luni de viață, mămicile ar trebui să aibă în vedere un produs de curățare delicat.

Gama NIVEA Baby este dezvoltată în colaborare cu medici pediatri şi dermatologi, și conține formule fără alcool, parabeni sau coloranţi. Este uşor tolerată de cei mici, având un pH compatibil cu pielea acestora.

Rutina zilnică de îngrijire a bebeluşilor poate duce la uscarea şi deshidratarea pielii dacă produsul utilizat nu ţine cont de nevoile micuțului.

Lotiune de spalare Din cap pana-n picioare Nivea BabyNIVEA Baby a dezvoltat loţiunea de spălare “Din Cap Până-n Picioare”. Extra-delicată, loțiunea poate fi folosită atât pentru curăţarea corpului, cât şi pentru curăţarea părului. Formulă specială nu irită ochii și este îmbogăţită cu minerale naturale care sporesc capacitatea de protecţie proprie a pielii. De asemenea, ulei de migdale, din componența loțiunii, redă pielii elasticitatea.

Preţ recomandat: 14,63 lei, 250 ml

Sampon extra delicat Nivea BabyŞamponul extra-delicat NIVEA Baby curăţă delicat părul fin şi scalpul bebeluşilor fără a irita ochii, catifelează scalpul şi îi echilibrează pH-ul, lăsând părul curat şi mătăsos.

Preţ recomandat: 11,47 lei, 200 ml

Crema Hidratanta Nivea BabyPentru o piele hidratată şi echilibrată, crema hidratantă NIVEA Baby Soft Cream pentru uz zilnic este ideală pentru față și corp Aceasta oferă protecție îndelungată împotriva deshidratării, iar ingredientele active păstrează pielea catifelată Formula sa este îmbogățită cu minerale naturale, atent selctate, care susțin funcția naturală de protecție a pielii și cu extract de gălbenele ce calmează pielea. Emulsia lejeră, de tip ulei-în-apă se aplică ușor, după curățarea pielii bebelușului lăsând pielea delicată la atingere.

Preţ recomandat: 14,63 lei, 200 ml

Produsele din gama NIVEA Baby reprezintă cea mai bună alegere pentru îngrijirea delicată a pielii bebeluşilor, asigurându-i suportul pentru o dezvoltare sănătoasă. Pentru o îngrijire completă, descoperă şi celelalte produse NIVEA Baby.

Tu cum ai grijă de pielea bebelușului tău?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *