Ghid pentru încălțămintea de bebeluși

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea primei perechi de pantofi a bebelușului este o experiență frumoasă pentru fiecare părinte dar cu adevărat provocatoare!


Înainte ca un copil să înceapă să meargă, pantofii sunt necesari exclusiv pentru căldură, deoarece picioarele acestora încă nu au nevoie de sprijin, ci doar de protecție. De asemenea, este recomandat să îi poarte mai mult în mediul exterior, când este cu adevărat necesar, în special pentru a-i proteja atât de eventualele leziuni provocate de corpurile străine de pe jos, cât și de infecții. Astfel, asigurați-vă că bebelușul dumneavoastră este cu adevărat destul de mare pentru a purta pantofi. Ei chiar nu au nevoie de încălțăminte până nu ajung să meargă.
Când mergeți pentru prima oară să cumpărați încălțăminte pentru bebelușul dumneavoastră, este vital să măsurați piciorele cu mare precizie și vă recomandăm să apelați la un profesionist. Mulți comercianți asigură personal cu pregătirea necesară, astfel încât să va poată oferi sfaturi despre ce este cel mai bine pentru copilul dumneavoastră.
Pantoful este construit din patru părți: partea superioară, suportul interior, suportul exterior și tocul.
Partea superioară: Trebuie să fie confecționată dintr-un material moale precum pielea, pânza sau bumbacul. Picioarele copiilor transpiră mult iar partea superioară trebuie să fie confecționată din materiale respirabile și extrem de maleabile, care să nu pună presiune pe articulațiile și pielea piciorului.
Suportul interior: Trebuie să fie fabricat din material absorbant, preferabil bumbac. Este necesar ca învelișurile din interior să fie căptușite fîn, să ofere căldură și confort deplin.

Suportul exterior (talpa): Este partea pantofului care asigură amortizarea și flexibilitatea acestuia. Materialul cel mai utilizat pentru talpă încălțămintei de bebeluși este cauciucul pentru că oferă o maximă flexibilitate și maleabilitate.
Tocul: Tocurile nu sunt necesare pentru copii. Ei pot purta un toc de maxim 1 cm, confecționat din material moale.

Ce trebuie să căutați la o pereche de pantofi pentru bebeluși?
Primii pantofi pe care trebuie să îi achiziționați sunt cei de tip șosetă, modelându-se perfect pe forma piciorului bebelușului dumneavoastră, oferind libertate în mișcare. Pantofii trebuie să fie ușori și flexibili pentru a susține mișcarea naturală a piciorului, cu o bază stabilă de sprijin, și trebuie să fie din pânză sau bumbac pentru a permite picioarelor bebelușului să respire și să le fie confortabili. De asemenea, trebuie să aibă tălpi de cauciuc pentru a preveni alunecarea. Încălțămintea incorectă și compresiva poate provoca dureri și deformări, slăbiciune și pierdere a mobilității bebelușului.
Pentru a verifica dacă i se potrivesc, introduceți degetul mic în zona călcâiului și degetul mare în zonă materialului de la gleznă, pentru a verifica elasticitatea materialului. De asemenea, când copilul poartă noua încălțăminte, verificați vârful degetelor sale pentru a vedea până unde ajung acestea și dacă există 1-2 cm până ca vârful degetului mare să îi atingă vârful pantofului.
Este necesar să verificați în fiecare luna dacă mărimea pantofului este încă potrivită pentru copil. De obicei, un copil va depăși mărimea la pantofi în 3-6 luni.
Flexibilitate
Flexibilitatea este cea mai importantă, deoarece permite mușchiului piciorului să se dezvolte într-o manieră normală, astfel încât să-și poată dezvoltă arcul natural în mod corespunzător. Tălpile flexibile, antiaderente reprezintă una din cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le căutați la pantofii pentru copii. Ei trebuie să aibă pantofi flexibili, care să permită piciorului să se îndoaie și să se miște ca și cum copilul ar fi desculț. De asemenea, trebuie să i se potrivească perfect și să nu fie prea mici sau prea mari. Verificați flexibilitatea pantofilor îndoindu-le ușor tălpile.
Stabilitate
Căutați tălpi de cauciuc necmpacte, care oferă stabilitate și permit o gamă completă de mișcări și care nu vor alunecă pe suprafețe netede sau umede. Modelul reliefat sau gravat pe talpa încălțărilor previne alunecarea în timpul mersului. Acest tip de pantofi nu necesită o greija deosebită, ci pot fi spălați la mașină de spălat.
Nu optați pentru încălțăminte care are inserții și arcuri speciale și alte caracteristici menite să „sprijine” picioarele copilului, căci nu sunt o idee bună și este cu mult mai bine să lăsați piciorul să se dezvolte natural.

Confort
Pantofii pe care îi achiziționați nu trebuie să fie dintr-un material care să se „lase” după câteva încercări pentru a fi purtați. Ei trebuie să se potrivească perfect de la bun început, de aceea va trebui să va duceți copilul la magazinul specializat pentru a încerca și a simți dacă materialul și forma pantofului îi oferă destul spațiu pentru degete.
Copii învață să meargă prin prinderea degetelor de la picioare pe pământ, pe măsură ce își construiesc forță intrinsecă a piciorului și a arcului piciorului. Deci, acasă, este recomandat să îi lăsați desculți pentru a promova o dezvoltare a piciorului naturală. Cu toate acestea, când există suprafețe inegale, precum gresie, mozaic, pantofii trebuie purtați pentru a le proteja picioarele.
Optați mereu pentru încălțăminte nouă
Evitați pantofii folosiți, indiferent că sunt de la frații mai mari ai copilului sau primiți de la prieteni care au copii. Un pantof nou se va adapta la piciorul bebelușului în creștere, iar unul folosit deja s-a modificat considerabil, pliindu-se pe piciorul copilului care i-a purtat. De asemenea, și perechile de încălțăminte noi pot avea defecțiuni, deci, căutați ca aceștia să nu aibă nicio urmă de țesătură slăbită, zgâriată sau chiar cusături rupte, deformate.
Alegeți un brand bun
Este de preferat să găsiți un brand care se axează doar pe fabricarea de încălțăminte pentru copii. Aceștia va pot oferi singuranța că materialele sunt special concepute și confecționate pentru pielea sensibilă și oasele firave ale bebelușilor.

Sursă foto: Giraffe Shoes

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *