Cum previi iritațiile la funduleț? Iată câteva remedii naturale bune!

În primele luni de viață a bebelușului, iritaţia de scutec este cea mai frecventă forma de inflamaţie a pielii acestuia. Este ușor de recunoscut pentru că aceasta see prezintă ca o zona iritată, roşie la nivelul pielii acoperite de scutec a bebeluşului.  Pielea lui s-ar putea de asemenea, să fie puţin inflamată şi caldă la atingere, iar cel mic își manifestă destul de zgomotos disconfortul.

Iritaţia de scutec nu se manifestă la fel la toți bebelușii, unul poate manifesta o formă uşoară, cu doar câteva pete roşii, care înţeapă la atingere, și pe o suprafaţă mică, în timp ce alții pot avea acoperită o zonă destul de extinsă, cu umflături roşii, dureroase, care se întind pe burtica și coapsele puiului tău.

De obicei, iritația de scutec se întâlnește în cazurile în mama care alăpteaza mănâncă anumite produse ce provoacă eritemul fesier la copil. Un alt moment când aceasta se poate manifesta este atunci când se începe diversificarea, sau când copilului i se administrează antibiotice. Alţi factori care pot duce la apariţia dermatitei de scutec sunt : menţinerea umedă a pielii sub scutec, schimbarea rară a scutecului, diareea sau folosirea unor chiloţei din plastic peste scutec.

Cu toate acestea, trebuie să știi că există și unele metode prin care poți scăpa de acest neajuns. De obicei, iritația de scutec dispare în câteva zile cu ajutorul unui tratament corespunzător  şi îngrijire corectă.

Aveți grijă la igienizarea corespunzatoare locală, după care procedați la uscarea pielii bebeluşului prin tamponarea cu un prosop curat (nu uitați că pielea nu trebuie frecată, aceasta acţiune putând irita şi mai tare pielea). Apoi folosește un unguent  înaintea aplicării unui scutec nou. Vă recomandăm pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii bebelușului dumneavoastră, produsele din gama Bebe Drag de la Vivanatura. Unul din ingredientele-cheie care se regăseşte în compoziţia mai multor produse Bebe Drag este bisabolol, anti-iritant natural cu proprietăţi deosebite în îngrijirea pielii sensibile. Calmant şi antimicrobian, bisabololul împiedică dezvoltarea bacteriilor, ameliorează roşeaţa şi îmbunătăţeşte textura pielii. Produsele din gama Bebe Drag conţin ingrediente naturale şi de origine naturală într-o proporţie de 99% sau 100%. Acestea au la bază extracte din diverse plante şi uleiuri procesate la rece, iar în compoziţia lor nu se regăsesc substanţe chimice de tip SLS sau derivaţi petrochimici. Făcute cu drag în România, dermatocosmeticele Bebe Drag de la Vivanatura sunt cea mai bună alegere pentru îngrijirea bebeluşilor şi a nou-născuţilor,

De asemenea, mai trebuie să urmezi câteva recomandări, pentru ca pielea bebelușului tău să fie una sănătoasă.

Schimbă frecvent scutecele. Eventual, poți lua în calcul și schimbarea mărcii de scutece folosite, dacă observi că micuțului tău nu-i priește. Dacă în schimb, folosești scutece din pânză, atunci o căptuşeală de unică folosinţă poate contribui la protejarea pielii bebeluşului.

Lăsă pielea să respire. Evită hainele strâmte, deoarece acestea nu permit pielii să respire. În plus, lăsă bebeluşul să dea din picioare fără scutec, cât mai mult timp posibil.

Folosește un unguent protector pe care să-l aplici la fiecare schimbare a scutecului bebelușului, şi mai ales înainte de culcare. Acesta împiedică penetrarea de către agenţii iritanţi din urină şi materii fecale.

Îngrijește zilnic pielea bebelușului. Multe dintre produsele disponibile pe piaţă sunt create pentru tratarea eritemului fesier infectat şi conţin substanţe antiseptice şi alte ingrediente, nepotrivite pentru aplicarea zilnică pe pielea sensibilă a bebeluşilor. Produsele din gama Bebe Drag de la Vivanatura sunt create special pentru ca pielea bebelușului tău să aibă parte de cea mai bună îngrijire.


Lasă un Comentariu...

*