Ce soluții naturale de îngrijire să folosești pentru pielea bebelușului tău?

Până la vârsta de 3 ani, pielea copilului este fragilă şi imatură: ea nu se poate apăra împotriva factorilor externi, de aceea se irită uşor şi se înroşeşte. Prin urmare, este de o mare importanță ca pielea bebelușului să aibă parte de cea mai bună îngrijire, folosindu-se în acest sens cele mai bune produse. În rândurile următoare vom încerca să îți facem unele recomandări pentru ca pielea bebeluşului să rămână catifelată, elastică și sănătoasă în fiecare zi!

Astfel, după cum spuneam, alege pentru îngrijirea pielii bebelușului doar produse de igienă şi de îngrijire special create pentru copii, hipoalergenice şi testate sub control dermatologic şi pediatric. Aici vă facem o sugestie, folosiți produse dermatocosmetice dedicate bebeluşilor, din gama Bebe Drag, de la Vivanatura, create special pentru pielea sensibilă a copilului tău, şi care au fost testate înainte de lansarea pe piaţă. Aceste produse au calitatea de a fi hipoalergenice, fără parfum sau ingrediente de origine animală, şi nu conţin coloranţi, conservanţi, parabeni sau alte substanţe asemănătoare în compoziţie.

În alcătuirea acestora intră ingrediente naturale şi de origine naturală într-o proporţie de 99% sau 100%, care au la bază extracte din diverse plante şi uleiuri procesate la rece, iar în compoziţia lor nu se regăsesc substanţe chimice de tip SLS sau derivaţi petrochimici.

Nu uita de masajul bebelușului. Masează-i delicat corpul cu produsele special destinate acestei proceduri de la Bebe Drag, până când pătrund complet în piele. Masaul se poate dovedi a fi foarte eficient în relaxarea bebeluşului şi în pregătirea acestuia pentru somn, ca să nu mai vorbim de faptul că poate fi un excelent prilej de a ”comunica” cu bebelușul.

Un mic pont pentru tine: verifică periodic zona din spatele urechii. De multe ori este neglijată, dar este afectată de roşeaţă şi deshidratare.

După cum spuneam la început, pielea bebeluşilor este mai sensibilă decât a adulţilor şi a copiilor mari şi de aceea este şi mai susceptibilă la uscare şi lezare. Specialiștii susțin că explicația este simplă. În cazul bebelușilor, pielea produce mai puţin sebum şi melanină şi astfel mecanismele de apărare la nou-născut şi sugar sunt incomplet dezvoltate.

Acesta este motivul pentru care trebuie să fim foarte atenți cu pielea micuțului, și să nu uităm pielea sensibilă este predispusă la alergii şi are nevoie de o îngrijire specială, pentru a evita iritaţiile. De aceea, medicii recomandă pentru îngrijire acele produse cu ingrediente naturale, din surse atent selecţionate, fără parabeni, alcool sau coloranţi. Produsele din gama Bebe Drag conțin ulei de ricin, ce are proprietăţi emoliente; ulei de cocos care hrăneşte pielea; vitamina E, ce contribuie la diminuarea senzaţiei de uscăciune; extract din gălbenele, cu proprietăţi antiinflamatorii; extract din pătlagină, cu proprietăţi astringente, utilizat ca şi cicatrizant; extract de ovăz, ce reduce în mod vizibil roşeaţa pielii; ulei de ovăz, bogat în acizi graşi, antioxidanţi, ceramide, fosfolipide şi alţi compuşi asemănători; unt de shea, cu proprietăţi antibacteriene şi antifungice, ce calmează pielea;  aloe vera, care inhibă inflamaţiile; ulei din sâmburi de struguri care hidratează, catifelează şi tonifică pielea.

Sperăm că micile noastre recomandări să vă fi fost de folos, că ați realizat care sunt produsele potrivite pentru îngrijirea pielii bebelușului dumneavoastră. Bucurați-vă din plin de mica dumneavoastră minune și trăiți din plin aceste clipe minunate!


Lasă un Comentariu...

*