5 lucruri simple și esențiale de care ai nevoie după naștere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În cazul celor mai multe mămici, lista de necesități pentru nou-născut este una în afara controlului. Mai ales dacă sunteți mămică pentru prima dată, s-ar putea să întocmiți liste kilometrice cu necesități, ca după naștere să vă dați seama că multe lucruri pe care le-ați achiziționat sunt total inutile, iar multe lucruri de care chiar aveți nevoie nu le-ați achiziționat.

În rândurile următoare, vă prezentăm o serie de lucruri care vă vor ajuta să aveți grijă de nou-născut, să vă bucurați de confort și de puțin timp liber și, totodată, să investiți banii în lucruri utile.

  1. Echipamente care produc zgomote albe. Dacă ați da orice să mai dormiți o jumătate de oră sau să reușiți să vă adormiți copilul mai repede și mai ușor, atunci zgomotul alb vă poate sări în ajutor. Zgomotul alb este mai degrabă un sunet de fundal, precum zgomotul produs de aparatul de aer condiționat sau de ventilator, însă în prezent puteți achiziționa echipamente speciale pentru bebeluși care produc zgomot alb. Cu un astfel de echipament, copilul va dormi mai bine noaptea, se va trezi de mai puține ori și, de asemenea, puteți să mergeți cu copilul oriunde ați dori, știind că doarme netulburat, în compania zgomotului alb.
  2. Telemetre. Mai ales dacă în perioada sarcinii nu ați reușit să vă ocupați de camera copilului, până când vă veți întoarce la muncă, cu siguranță veți dori să amenajați camera noului membru al familiei. Pentru a face cumpărături precise, mai ales în ceea ce privește cantitatea de var, suprafața covorului sau a mochetei și dimensiunile pieselor de mobilier, un telemetru vă ajută să măsurați fără efort toate distanțele, astfel încât să amenajați camera copilului rapid și fără erori.
  3. Lumină de veghe. Fie că veți dormi în aceeași cameră cu bebelușul, fie că doriți să îl obișnuiți de la vârstă mică să doarmă în propria sa cameră, o lumină de veghe este esențială. Este perfect normal ca bebelușul să se trezească pe parcursul nopții, iar lumina de veghe va fi un ajutor nemaipomenit. Creează o lumină blândă care vă ajută să dormiți confortabil, iar atunci când este necesar să vă treziți, puteți să verificați bebelușul, puteți să îl hrăniți și să îl schimbați, fără să aprindeți becul. Astfel, nu veți trezi complet bebelușul și sunt șanse imense să adoarmă rapid și fără plânsete. Ca majoritatea produselor pentru bebeluși, luminile de veghe vin în toate formele și dimensiunile – unele sunt gadget-uri multifuncționale care vă arată temperatura din cameră, altele creează spectacole luminoase, iar altele produc zgomot alb.
  4. Marsupii și portbebe sigure și confortabile. Mai ales dacă mai aveți un copil de vârstă mică, un marsupiu sau un portbebe se va dovedi deosebit de util și practic. Cu ajutorul unui marsupiu, nou-născutul va sta într-o poziție sigură, copilul mai mare va putea fi supravegheat sau îl veți putea ține de mână și, de asemenea, vă veți putea folosi ambele mâini, ceea ce este minunat atunci când sunteți la cumpărături. Un marsupiu de bună calitate ar trebui să îi ofere nou-născutului impresia că se află în pântecele mamei, adică să îl legene ușor, ceea ce înseamnă că va dormi fără probleme când sunteți la plimbare.
  5. Saltea portabilă pentru schimbarea scutecului. O saltea portabilă pentru schimbarea scutecului este esențială dacă doriți să plecați de acasă împreună cu bebelușul. Numeroase băi publice nu au zone special dedicate pentru schimbarea scutecului, iar cele care sunt prevăzute cu asemenea zone nu sunt nici pe departe la fel de curate precum v-ar plăcea să fie. Și, uneori, vă aflați în situația de a schimba un scutec pe bancheta din spate a mașinii. Aici intervine salteaua portabilă de schimbare a scutecelor care vă va ajuta să aveți grijă de copil într-un mod cât se poate de igienic și confortabil. În plus, o astfel de saltea portabilă poate fi prevăzută cu compartimente pentru scutece suplimentare și șervețele umede.

În cele din urmă, un sac de dormit vă va oferi liniștea că bebelușul doarme în deplin confort pe tot parcursul nopții. Deși sunt practice și ușoare, păturile pot să cadă din pătuț, iar un bebeluș căruia îi este frig nu va ezita să vă trezească cu plânsete. Pentru ca bebelușul să doarmă cât mai mult și în condiții de siguranță, sacul de dormit ar trebui să fie o prioritate. Sunt disponibile numeroase modele de saci de dormit pentru diferite temperaturi sezoniere, sigure și confortabile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *