5 lucruri la care trebuie să fii atentă atunci când ești mămică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După venirea pe lume a bebelușului, viața ta începe să se schimbe destul de mult. Pe de o parte, vei fi preocupată să stai tot timpul în preajma puiului tău, așa încât să nu îi lipsească nimic și să se simtă în siguranță. Pe de altă parte, va trebui să începi să faci anumite lucruri pe care mai înainte de a deveni mămică nu le făceai. De exemplu, ar trebui să începi să gătești cât mai sănătos, să bei ceaiuri, să uiți de dulciuri și să calci și să speli continuu.

Iată mai jos 5 lucruri la care trebuie să fii atentă atunci când ești mămică:

  1. Ai grijă de pielea bebelușului tău! Pielea celui mic are nevoie de multă atenție și de aceea este bine să încerci să folosești mașina de spălat, așa după cum vei vedea și aici, și să încerci să separi lucrurile bebelușului tău de cele ale adulților din casă. Mai exact lucrurile sale se vor fierbe separat și se va ține cont întotdeauna de eticheta produselor și de culoare. Ori de câte ori constați că anumite lucruri trebuiesc spălate la temperaturi joase, este bine să asculți ceea ce spune pe etichetă și atunci când lucrurile pot fi spălate la temperaturi crescute, nu ezita să faci acest lucru. Fiind atentă cu lucrurile copilului vei avea grijă de pielea acestuia, mult mai sensibilă decât în cazul unui adult. După spălare, ar fi bine să calci fiecare lucru nou pe care îl îmbracă, reușind astfel să scapi de microbi și de probleme ale pielii.
  2. Gătește sănătos! Cu ajutorul unor cuptoare electrice, pe care le poți regăsi aici, vei reuși să prepari totul mult mai sănătos. Timpul de pregătire al mâncărurilor din diversificare va fi mult mai scurt, iar mâncarea își va păstra gustul la fel de bun și savuros. Pentru ca bebelușul să aibă un stil de viață sănătos este bine să îi faceți cunoștință cu o hrană sănătoasă, încă din primele zile de viață. Și nu este suficient ca doar el să mănânce ceea ce trebuie, ci întreaga familie. De asemenea, este bine să renunți la dulciuri, băuturi acidulate, dar și la grăsimi nesănătoase. Și nu uita – un stil de viață sănătos înseamnă și respectarea orelor de masă.
  3. Ai în vedere nevoile bebelușului tău! Încă din primele zile de viață ale acestuia vei face cunoștință cu solicitările sale. Va plânge destul de mult când îi este foame, somn sau când vrea să fie schimbat de scutecul murdar sau vrea să fie alintat. Și va plânge nu de supărare, ci pur și simplu pentru că nu are un alt mijloc de comunicare în afară de plâns. Cu timpul, toate aceste semne vor putea fi identificate de mamă mult mai ușor, uneori doar o simplă stare de agitație a bebelușului fiindu-i suficient acesteia să își dea seama că urmează ora de masă. Este bine să îi faci un anumit program de masă și de somn și bebelușul va fi mult mai liniștit. Nu uita, de asemenea, că una dintre nevoile sale este comunicarea. Are nevoie de glasul și mirosul mamei sale încă din primele ore de viață și de aceea, ori de câte ori se află în brațele mamei sale se va simți în siguranță. În tot acest timp este bine să îl alinți și să îi vorbești cât mai mult.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *