5 lucruri de care ai nevoie acasă după ieșirea din maternitate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea acasă cu nou-născutul înseamnă începutul unui nou capitol în viața unui cuplu. De aici încolo, este clar că nimic nu va mai fi la fel. Cu toate că viața de proaspăt părinte este imprevizibilă, o planificare atentă înainte de naștere poate ușura mult situația, poate înlătura o bună parte din stres și le poate permite părinților să se bucure în tihnă de venirea pe lume a copilului lor. Din această planificare atentă, iată că fac parte și cumpărăturile pentru bebeluș.

20981-lucruri-de-care-ai-nevoie-acasă-după-ieșirea-din-maternitate

Poate că cel mai important este ca toate aceste cumpărături să se facă cu entuziasm, cu foarte multă cumpătare, cu un simț al echilibrului și să se evite astfel extrema costisitoare și copleșitoare. Lista de cumpărături necesare pentru bebeluș poate fi oricum foarte lungă, iar cantitatea uriașă de produse pentru copii disponibile în magazine o poate lungi și mai mult. Iată de ce este indicat să începeți doar cu câteva elemente esențiale care vă vor ajuta să treceți de primele câteva săptămâni. Astfel, veți economisi bani și nici nu veți face greșeala de a cumpăra produse pe care nici măcar nu le veți folosi.

În cele ce urmează, veți găsi o listă cu lucruri de care veți avea nevoie la venirea acasă cu bebelușul:

  1. Lucruri esențiale pentru schimbarea scutecului. Pentru început, proaspeții părinți vor avea nevoie de câteva pachete de scutece de unică folosință, deși sunt foarte mulți părinți care optează pentru scutece ecologice din pânză sau pentru scutece biodegradabile. Dischetele de curățare din bumbac sau șervețelele umede sunt iarăși necesare, la fel ca și o cremă pentru zona scutecului care are rolul de a preveni erupțiile. În prezent, pudra nu mai este deloc recomandată, mai ales că există pericolul ca micuțul să o inhaleze. Pe măsură ce trece timpul, veți face trecerea la alte tipuri de scutece, la scutece de diferite mărimi, ca într-un final, să aveți nevoie și de o oliță bebe.
  2. Lucruri esențiale pentru dormit. Sunt foarte multe lucruri pentru bebeluși pe care le puteți cumpăra la mâna a doua pentru a economisi bani, însă acest lucru nu se aplică în cazul pătuțului, saltelelor și nici în cazul scaunului auto. Specialiștii recomandă să achiziționați un pat bebe nou nouț, precum și o saltea nouă, deoarece cercetările arată că utilizarea unui pătuț cu saltea second-hand ar putea crește riscul de sindrom de moarte subită la sugari. Tot pentru ca bebelușul să doarmă cât mai confortabil, veți avea nevoie de câteva seturi de cearceafuri care acoperă în întregime salteaua, de pături foarte ușoare și, eventual, de un sac de dormit, care împiedică deplasarea copilului. Nu achiziționați și nu utilizați plăpumi sau perne pentru nou-născuți, deoarece există riscul de sufocare.
  3. Lucruri esențiale pentru baia bebelușului. Până la căderea bontului ombilical, nu îi veți face baie nou-născutului, ci vă veți rezuma la curățarea atentă a pielii sale cu ajutorul unor dischete din bumbac sau a șervețelelor umede. După căderea bontului ombilical, veți avea nevoie de o cădiță, de proasoape și de pânze de muselină care se vor pune în cădiță pentru ca micuțul să nu alunece. Nu este nevoie să folosiți săpun, gel de duș sau șampon pentru a face baie nou-născutului, cu excepția cazului în care medicul personal vă recomandă anumite produse. Cel puțin în prima lună de viață, apa este cea mai sigură pentru pielea bebelușului.
  4. Lucruri esențiale pentru hrănirea bebelușului. Dacă mămica va alăpta, atunci va avea nevoie de sutiene pentru alăptat, tampoane pentru sâni și cremă pentru sâni. Multe mămici recomandă pernele speciale pentru alăptat, mai ales dacă veți da naștere prin cezariană. La fel de utile se pot dovedi și pompele pentru sâni, atât cele electrice, cât și cele manuale. Dacă veți hrăni bebelușul cu formulă de lapte, veți avea nevoie de sutiene de susținere, de sticle cu tetine și capace, de formulă de lapte, de un dispozitiv de sterilizare și de o perie specială pentru curățarea sticlelor.
  5. Lucruri esențiale pentru transportul bebelușului. În ceea ce privește plimbările nou-născutului, veți avea nevoie de un scaun auto, de un cărucior cu scaun care se poate înclina complet pentru ca bebelușul să poată sta întins (dacă veți achiziționa un cărucior la mâna a doua, asigurați-vă că roțile și frânele sunt în stare bună de funcționare), de un șal sau de o pătură, dar și de o geantă încăpătoare pentru scutece, biberoane, suzete și toate celelalte lucruri de care aveți nevoie atunci când ieșiți la plimbare cu micuțul.

Cât despre hainele necesare pentru nou-născut, proaspeții părinți se pot rezuma la cel puțin șase salopete, șase body-uri, două pulovere, o căciulă din bumbac și o pălărie potrivită pentru vară, mănuși, șosete și pantaloni scurți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *