4 sfaturi care te ajută să amenajezi o cameră sănătoasă pentru bebelușul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Studiile au dezvăluit că un bebeluș vine pe lume cu peste 287 de substanțe chimice pe care le-a preluat de la mamă pe parcursul sarcinii. Ceea ce a consumat mama cât a fost însărcinată, produsele cosmetice pe care le-a aplicat pe corpul său, aerul pe care l-a respirat, detergenții cu care și-a spălat hainele, toate acestea au condus la acumularea a peste 287 de substanțe chimice în corpul nou-născutului, 180 dintre acestea cauzând cancer, iar 217 fiind toxice pentru creier și sistemul nervos. Prin urmare, amenajarea unei camere de bebeluș non-toxică nu mai este un lux, ci o necesitate, mai ales că micuțul va petrece acolo peste 17 ore pe zi.

Dacă vă gândiți la ce jucării sunt cele mai potrivite pentru un sugar, care sunt cele mai convenabile dispozitive și cât de estetic este mobilierul contemporan, mai degrabă luați în considerare toate lucrurile cu care bebelușul va veni în contact și alegeți produse realizate din materiale naturale, organice și non-toxice.

Iată cum puteți amenaja o cameră cât mai sănătoasă și primitoare pentru nou-născut:

  1. Aerul din camera bebelușului. Specialiștii au constatat că aerul din interiorul caselor noastre este unul dintre cele mai mari cinci riscuri pentru sănătatea noastră. Deoarece copiii respiră mai mult aer decât adulții, este vital să verificăm nivelul de umiditate in camera bebelusului și să menținem un aer cât mai curat și sănătos. Cel mai simplu mod prin care putem îmbunătăți calitatea aerului este să deschidem ferestrele și să lăsăm aerul să circule în toată încăperea și în fiecare colț. Din păcate, aceasta nu este întotdeauna o opțiune. Asigurați-vă că utilizați un purificator de aer pentru îndepărtarea contaminanților biologici și chimici, cum ar fi praful, polenul, mirosurile, vaporii chimici și multe altele. În funcție de nivelul de umiditate din încăpere, va trebui să folosiți fie un umidificator, fie un dezumidificator.
  2. Curățați și igienizați fără toxine. Timp de generații, am fost învățați că o casă curată este o casă sănătoasă, dar dacă veți verifica ce ingrediente conțin produsele de curățenie veți descoperi probabil o serie de substanțe chimice periculoase. Dacă sunteți de părere că faceți un bine nou-născutului folosind șervețele anti-bacteriene și spray-uri dezinfectante, gândiți-vă din nou. Poate că nu știați, dar aceste produse conțin pesticide precum triclosanul. Și, cum prin natură, micuții pun totul în gură și se târăsc pe toată pardoseala, sunt în special vulnerabili la substanțele chimice toxice.
  3. Alegeți așternuturile ecologice. De exemplu, alegeți bumbac organic certificat, netratat, nealbit și neprocesat pentru lenjeria de pat a bebelușului. Dacă doriți țesături colorate, căutați-le pe cele care folosesc coloranți naturali, derivați din plante și minerale. Asigurați-vă că bebelușul doarme în siguranță pe o saltea organică, care nu conține substanțe chimice periculoase ignifuge. Printre cele mai recomandate saltele se numără cele realizate din lână certificată, cauciuc natural și bumbac organic certificat.
  4. Evitați jucăriile din plastic. Foarte multe jucării pot conține plumb, o neurotoxină foarte periculoasă. Dar acesta nu este singurul pericol. Cele mai multe jucării pe care le găsim pe rafturile magazinelor sunt fabricate din materiale plastice și conțin PVC sau clorură de polivinil. PVC-ul este un pericol uriaș pentru sănătate și contribuie major la poluarea aerului din interior.

De asemenea, amintiți-vă că pătuțul este casa copilului, așa că trebuie să fie cât mai pur cu putință. Evitați pătuțurile fabricate din plăci de PAL, care pot elimina formaldehidă și alegeți lemn masiv și finisaje naturale pentru fiecare piesă de mobilier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *