4 lucruri pe care trebuie să le știi despre concediul de creștere a copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Viața de familie este cea mai importantă, așa că venirea pe lume a unui bebeluș va schimba absolut tot, inclusiv planurile profesionale. Bucuria prin care trece o femeie este fără margini, așa că pe parcursul celor nouă luni de sarcină nu se gândește decât la momentul în care va avea să își strângă în brațe bebelușul, abia așteptând să intre în concediul de creștete a copilului. Și tot în perioada de sarcină, mama va face planuri destul de mari cu privire la familie, așa că se poate gândi la alegerea medicului pediatru, încheierea unor polițe de asigurare de sănătate, ba chiar și alegerea unor pensii private.

Concediul de creștere a copilului poate fi solicitat atât de mamă, cât și de tatăl copilului și se acordă pentru o perioadă de 2 ani, respectiv 3 ani, atunci când copilul prezintă un handicap. Dacă părintele nu dorește să stea în concediu de creștere a copilului până la final, atunci se poate întoarce la cerere, fiindu-i acordat un stimulent de inserție.

Iată mai jos 4 lucruri pe care trebuie să le știi despre concediul de creștere a copilului:

  1. Ce este concediul de creștere a copilului?

Acest concediu de creștere a copilului are o durată de 2, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap. Cu toate acestea, concediul de creștere a copilului nu trebuie să fie confundat cu concediul prenatal sau cu cel postnatal. Acest concediul se acordă cu 63 de zile mai înainte de venirea pe lume a bebelușului. Concediul postnatal are o durată de 42 de zile și reprezintă perioada de lăuzie. Ambele concedii nu trebuie să depășească 126 de zile. Intrarea în concediul de creștere a copilului nu se poate face decât după expirarea concediului postnatal, mai exact după 42 de zile de la nașterea copilului.

Concediul de creștere a copilului este reglementat de OUG 111/2010, actualizată în anul 2018. Tot în lege poți găsi informații cu privire la modalitatea de acordare a stimulentului de inserție.  Mai exact, mama poate beneficia de stimulentul de inserție cu condiția ca aceasta să se întoarcă la serviciu cu cel puțin 60 de zile mai devreme de finalizarea perioadei de concediul de creștere a copilului. Valoarea stimulentului este de 650 lei/lună. Plata stimulentului se acordă până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului, respectiv de 4 ani pentru copilul cu handicap.

  1. Cine poate beneficia de concediul de creștere a copilului?

Legea acordă posibilitatea de a solicita intrarea în concediul de creștere a copilului atât mamei, cât și tatălui. De asemenea, au drept de a intra în concediul și persoanele ce sunt tutorele copilului, cele ce adoptă un copil sau cele care iau un copil în plasament. Aceste persoane trebuie să fi realizat venituri impozabile pe parcursul a 12 luni consecutiv din ultimii 2 ani anteriori nașterii copilului. Pot fi avute în vedere atât veniturile din salarii, cât și cele din activități independente sau alte profesii.

  1. Cazuri particulare

Acordarea clauzelor pentru concediul de creștere a copilului se acordă și anumitor cazuri particulare, așa cum ar fi nașterea de gemeni sau tripleți ori multipleți. Mamele care au născut mai mulți copii beneficiază de un ajutor financiar, în valoare de 1250 lei/lună pentru fiecare al doilea copil născut.

Și mamele care sunt studente pot beneficia de concediul de creștere a copilului, cu condiția ca ele să fie înscrise la un program de învățământ universitar de zi sau la cursuri postuniversitare.

Mamele care nu au avut venituri impozabile în ultimii 2 ani înainte de venirea pe lume a copilului beneficiază de un ajutor de 1250 lei/lună.

  1. Acte necesare pentru acordarea concediului

Pentru a beneficia de concediul de creștere a copilului este nevoie de completarea unui dosar care să cuprindă o cerere tip, acte de identitate ale părinților, în original și copie, certificatul de naștere al copilului, certificatul de căsătorie, adeverință de la angajator de unde să reiasă veniturile impozabile obținute în ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului, adeverință de la angajator din care să reiasă intrarea angajatului în concediu, dar și ultima zi a concediului postnatal, cont bancar.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *