4 lucruri pe care nu le știai despre suzete

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un bebeluș nu vine pe lume aproape niciodată cu un certificat de întrebuințare, așa că părinții trebuie să se pregătească din timp și să cunoască ce anume le este de folos și ce nu.

Pornind de la îmbrățișările date pentru a-l calma și până la alăptare sau comunicarea cu el, totul înseamnă multă grijă. Desigur, bebelușul înseamnă mult mai mult de atât, înseamnă grijă constantă pentru nevoile sale.

Alăptarea este un element important în viața bebelușului și de aceea este bine ca mama să învețe care sunt cele mai bune poziții de alăptat și mai ales cum să își hrănească puiul pentru a-i fi bine. Uneori, se spune că atunci când bebelușul vrea să se hrănească mai devreme de 3 ore ar fi bine să îi fie oferită suzeta. Să fie sau să nu fie așa, vom vedea.

Iată mai jos 4 lucruri pe care nu le știai despre suzete:

  1. Cine a inventat suzeta?

Suzeta a fost folosită încă demult, chiar de nu arăta așa cum este astăzi. Inițial, strămoșii noștri le dădeau copiilor anumite cârpe înmuiate în apă și miere pentru a-i liniști. Alții, au imitat un mamelon din cauciuc atașat unui disc pentru a preveni înghițirea. Cei ce au inventat suzeta au considerat-o încă de la început un lucru util pentru liniștirea bebelușului sau pentru a amâna mai mult timp punerea bebelușului la sân.

  1. Ce beneficii are suzeta?

Unii dintre noi spun vorbesc despre existența unor mituri despre suzeta, alții o consideră utilă. De exemplu, atunci când nu poți să îți alăptezi bebelușul din anumite motive medicale, ai putea să îi oferi bebelușului o suzetă pentru a-l calma. Nu uita totuși să extragi laptele matern cu ajutorul unei pompe de alăptat, precum este aceasta, pentru sănătatea sânilor și pentru a menține lactația. Unii cercetători susțin că dacă mamele parcurg o perioadă de depresie postpartum vor fi mai liniștite dacă bebelușul lor nu plânge atât de des, prin folosirea suzetei. Tot acest produs este cât se poate de util atunci când mergi cu copilul la medic pentru vaccinare sau pentru anumite proceduri ușor invazive. Și în timpul zborului, suzeta ar putea ajuta bebelușul să fie mai liniștit și să nu aibă niciun disconfort generat de apariția unei tensiuni la nivelul urechii.

  1. Ce dezavantaje are suzeta?

Se spune adesea că suzeta, precum are anumite avantaje are și anumite dezavantaje. De exemplu, folosirea de lungă durată a suzetei ar putea afecta forma dinților și a gurii copilului. În primii ani de viață a copilului, maxilarul este ușor de „modelat”, așa că suzeta ar putea afecta această regiune. Prin folosirea suzetei de lungă durată, bebelușul ar putea căpăta mai ușor anumite infecții la nivelul urechii. Child Obesity a publicat un studiu prin care consideră suzeta responsabilă de creșterea mare în greutate a copiilor.

  1. Ce nu știi despre suzete?

Pe cât de mică este, pe atât de multe lucruri nu știi despre ea. Pe de o parte, trebuie să cunoști că aceasta are mai multe forme, cele mai populare fiind cea rotundă sau de tip fluture. Suzetele au mai multe mărimi, astfel că în funcție de vârsta copilului ai putea alege și suzeta potrivită. Și ca măsură de precauție ar fi bine să nu îi dai copilului permanent suzeta, ci doar atunci când nu poți să îl liniștești.

Suzetele nu înlocuiesc dragostea mamei, așa că principalul mijloc prin care îți poți liniști copilul este să îl ții în brațe, să îi vorbești și să îl așezi la sân atunci când îi este foame. Folosește suzetele doar atunci când nu poți să îl liniștești altfel sau în măsuri de urgență și mai mult ca sigur suzeta nu îl va afecta sub nicio formă și nici nu va crea dependență.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *