3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de venirea copilului pe lume

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Femeile care devin mămici pentru prima dată sunt cele care tind să fie cele mai atente și meticuloase, astfel încât să nu le scape niciun detaliu. Venirea bebelușului pe lume este un eveniment plin de bucurie, care va schimba cu totul viața părinților și nimic nu va mai fi niciodată la fel. Pentru ca bebelușul să fie întâmpinat cu fericire, cu grijă, cu răbdare și cu cea mai senină energie, sunt lucruri care trebuie puse la punct pe perioada sarcinii. Ideal ar fi ca mămica să se bucure de o stare de sănătate grozavă și să se poată dedica tuturor activităților, de la întocmit planuri și liste de cumpărături, până la planificarea nașterii și venirea acasă cu bebelușul în brațe.

Iată, așadar, câteva lucruri pe care le puteți rezolva în timpul sarcinii, astfel încât la ieșirea din maternitate să nu aveți altceva de făcut decât să vă supravegheați și să vă cunoașteți bebelușul:

  1. Amenajați camera copilului. Majoritatea părinților își reorganizează propriul dormitor și achiziționează un pătuț de copil sau alt sistem de dormit care se poate atașa de patul matrimonial din dorința de a dormi alături de copil măcar în primele sale luni de viață. Este cea mai bună opțiune, mai ales că așa vă puteți supraveghea îndeaproape copilul, îi puteți opri plânsetul din timpul nopții, îl puteți hrăni ori de câte ori este flămând și tot așa puteți preveni ceea ce specialiștii numesc sindromul morții subite la sugari. Pe de altă parte, amenajarea dormitorului copilului este o altă idee bine de pus în practică în timpul sarcinii, căci bebelușul va dormi alături de părinți doar în primele sale luni de viață și oricum foarte curând va avea nevoie de o zonă de joacă.
  2. Achiziționați un sistem de transport. În primele sale luni de viață, copilul nu are nevoie de foarte multe lucruri. Desigur, va avea nevoie de scutece, de șervețele umede, de câteva produse de îngrijire a pielii, de un rând de hăinuțe și de sânul mamei sale. Totuși, dacă ar fi să numim cea mai costisitoare achiziție pentru cel mic, atunci ar trebuie să menționăm căruciorul. Sunt nenumărate cărucioare copii, așa că trebuie să vă faceți temele înainte de a merge la cumpărături sau înainte de a comanda unul. Un cărucior de calitate trebuie să beneficieze de o durată lungă de funcționare. Sistemul de transport nu se rezumă doar la cărucioare, ci ar trebui să luați în considerare și necesitatea unui port-bebe și a unui scaun auto pentru bebeluși. Atunci când achiziționați aceste sisteme de transport, neapărăt implicați-vă partenerul de viață, căci s-ar putea să vă ofere idei practice.
  3. Colaborați cu o bancă de celule stem. În ultimii ani, depozitarea privată a celulelor stem ombilicale este cel mai dezbătut subiect. Deși celulele stem ombilicale nu pot salva viața bebelușului dacă acesta se naște cu o boală moștenită genetic, pot reprezenta tratamentul pentru peste 80 de afecțiuni medicale. Cu alte cuvinte, depozitarea celulelor stem ombilicale este ca o asigurare de viață pentru bebeluș. Poate că va suferi o arsură, o leziune cauzată de practicarea unui anumit tip de sport, de probleme de vedere sau de auz sau de orice altă afecțiune, celulele sale stem pot fi imediat deblocate din banca de celule stem și vă pot salva copilul. Cu cel puțin 3-4 luni înainte de data nașterii, luați legătura cu o bancă privată de celule stem și puneți la punct toate aspectele legate de recoltarea, prelucrarea și depozitarea celulelor stem ale bebelușului.

Un alt lucru pe care este foarte recomandat să îl faceți înainte de venirea copilului pe lume este acela de a avea o cât mai mare grijă de starea personală de sănătate și de starea de bine. Bebelușul trebuie să își găsească părinții într-o formă excelentă, înarmați cu răbdare, cu entuziasm și cu dorința de a-i arăta tot ceea ce îl înconjoară.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com