3 lucruri care asigură siguranța bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Orice părinte e preocupat să elimine primejdiile din viața copiilor. Tocmai de aceea, îți furnizăm o listă cu cele 3 lucruri care asigură siguranța bebelușului și care n-ar trebui să lipsească din camera acestuia.

E relativ ușor să luptăm cu primejdiile vizibile. Există însă și multe lucruri care nu pot fi percepute cu ochiul liber, însă pot aduce prejudicii grave sănătății. Pentru a avea certitudinea că cel mic se află într-un mediu sigur, iar șansele să se îmbolnăvească sunt minime, verifică dacă dispui deja de cele 3 lucruri care asigură siguranța bebelușului. Iată care sunt acestea:

  1. Aerisitoare centrale termice. Bebelușii sunt mai predispuși la răceli decât adolescenții sau adulții. În primul an de viață, datele medicale arată că majoritatea nou-născuților pot răci de la șapte până la douăsprezece ori. Asta înseamnă între 3 și 6 ori mai des decât adulții. În timp ce împotriva mediului de afară putem lupta prin intermediul hainelor groase, în lupta cu mediul interior ne ajută aerisitorul pentru centralele termice. Acesta îndeplinește un rol important. El elimină bulele de aer, formate în sistemul de încălzire, care pot afecta semnificativ transferul de căldură în întregul circuit. Specialiștii recomandă aerisitorul automat pentru sistemele de încălzire din locuință. Pe lângă eficientizarea căldurii, acestea prelungesc și durata de viață a centralei termice, fie ea electrică sau pe gaz. Ceea ce înseamnă că, prin intermediul aerisitorului, confortul din camera bebelușului nu va fi amenințat de factori tehnici precum coroziunea sau aerul din instalație. Medicii recomandă menținerea în camera copiilor a unei temperaturi cuprinse între 20 și 22.2°C. O temperatură incorectă poate favoriza, în cazul în care e scăzută – apariția virozelor respiratorii. Iar, în cazul în care este prea ridicată – sindromul morții subite la sugari (SMSS).
  1. Un filtru magnetită. Magnetita este un oxid de fier. Ea se găsește, în mod natural, în creier, dar și în aerul poluat. Conform UNICEF, la nivel mondial, peste 17 milioane de copii cu vârsta de până la un an, respiră aer toxic, poluat cu diverși compuși, inclusiv magnetită. Iar oamenii de știință au corelat acest oxid de fier cu apariția bolilor neurodegenerative și dezvoltarea deficitară a encefalului. Pentru a fi sigur că nu există nici un pericol în camera bebelușului tău, apelează la un filtru antimagnetită. El poate fi montat chiar și după ce centrala termică a fost dată în exploatare. Funcția sa este de a preveni depunerea de magnetită în schimbătoarele de căldură ale centralelor termice sau în calorifere! Un filtru antimagnetită este, de obicei, compatibil cu price tip de centrală. Iar operațiunea de instalare este extrem de simplă și include 5 pași. Pe lângă protejarea sănătății, mecanismul contribuie și la buna funcționare a centralei, care poate deveni problematică, din cauza depunerii magnetitei – una dintre cele mai mari și mai frecvente probleme întâlnite în circuitul termic.
  2. Set protecții pentru uși, dulapuri, și geamuri. Cei mici sunt extrem de curioși. Iar primii pași nu vor face altceva decât să le sporească apetitul pentru explorarea camerei. Un set de protecție pentru dulapuri, de exemplu, nu le va oferi acces spre diverse obiecte, cu care s-ar putea răni sau pe care le-ar putea înghiți. Statisticile arată că peste 59% dintre copiii care înghit obiecte au vârsta mai mică de 5 ani. Majoritatea sunt de sex masculin. De cealaltă parte, protejarea ușilor și a geamurilor ne ajută, de asemenea, să fim siguri că cel mic nu este în pericol, chiar și atunci când nu suntem lângă el.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *