Diversifici alimentația bebelușului – iată 4 lucruri pe care să le ai în vedere!

Diversificarea alimentației bebelușului se produce atunci când acesta are vârsta de șase luni și numai după ce părinții au acordul medicului în acest sens. Mai exact, pentru a diversifica, părinții trebuie să se asigure că bebelușul este perfect sănătos, ferit de îmbolnăviri și mai ales că a ajuns la vârsta în care poate înghiți corect alimentele solide.

A-i face cunoștință lui bebe cu hrana solidă nu este cel mai ușor lucru din lume, dar nici cel mai greu. Cu toate că mamei îi este teamă ca bebelușul să nu se confrunte cu alergii alimentare, îi este teamă să nu îi ofere micuțului hrană care să îi facă rău, atunci când deja s-au parcurs primii pași în acest sens, mama constată că diversificarea este un proces frumos, care o încântă destul de mult.

Și pentru a diversifica corect, iată 4 lucruri pe care să le ai în vedere:

 1. Pasează bine alimentele – chiar dacă bebelușul are șase luni acesta nu poate mesteca alimentele foarte bine. De aceea, este nevoie ca totul să fie bine pasat, astfel încât să se evite riscul de înecare. Este bine să ai la îndemână un mixer, precum este acesta, care să îți simplifice acest proces. Pasează foarte bine alimentele fiind foarte util în bucătărie mai ales în primul an de diversificare.

 2. Alege un robot de bucătărie, pe care îl poți regăsi aici, astfel încât să îți ușurezi și mai mult munca. Odată cu diversificarea alimentației bebelușului trebuie să înțelegi că zilnic trebuiesc preparate anumite produse, în funcție de recomandările medicului. Bebelușul trebuie să mănânce proaspăt zi de zi și de aceea este bine să te bazezi pe capacitățile unui robot de bucătărie, care toacă, mărunțește și pasează bine alimentele. Timpul este foarte prețios pentru orice mămică, așa că ar fi bine să alegi să stai cât mai mult cu bebe și cât mai puțin în bucătărie.

 3. Cere recomandarea medicului – iată un alt lucru de care trebuie să ții cont. Este foarte bine să ai în vedere recomandarea pediatrului, acesta cunoscând starea bebelușului foarte bine. De aceea, este bine să ajungi la medic pentru consult ori de câte ori ești programată și mai ales să discuți cu acesta cu privire la modul de introducere a alimentelor noi. A ține cont de părerea medicului este foarte important, de aceea nu este bine să introduci alimente doar din dorința de a face noi încercări.

 4. Respectă schema de diversificare și regula alimentelor de trei zile – nu o lua niciodată înainte. Este bine să ai în vedere regula de trei zile. Ca atare, pornește de la cantități foarte mici (jumătate de linguriță în prima zi) și testează fiecare aliment nou timp de trei zile. Dacă bebelușul acceptă alimentul nou fără probleme și nu dezvoltă niciun fel de alergie alimentară poți trece la următorul aliment recomandat de medic. Este bine să ții cont de schema de diversificare a alimentelor, precizată de medicul pediatru încă de la început și să te ferești de alimentele cu risc mare de alergie și cele mult prea grele pentru stomacul bebelușului.


Lasă un Comentariu...

*