4 trucuri ca să îți convingi bebelușul să accepte mai ușor ceea ce îi propui

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un bebeluș îți va schimba definitiv viața. Orele de somn pe care le aveai mai înainte nu vor mai fi la fel, fiind mult întrerupte de programul de masă al bebelușului, colicii s-ar putea să te obosească și mai tare, iar diversificarea ar putea fi considerată o adevărată provocare.

4 trucuri ca sa iti convingi bebelusul sa accepte mai  usor ceea ce ii propui

Cu toate că apar și astfel de necunoscute în viața de mămică, un bebeluș trebuie înțeles atât de bine astfel încât nimic să nu te ia prin surprindere. Și curios sau nu, o mamă știe când puiului său îi este foame, sete, când vrea să fie schimbat, alintat sau când nu îi este bine. De aceea, nu trebuie să crezi că acestea sunt etape peste care să nu poți trece cu bine, ci pur și simplu bazează-te pe instinct sau mai mult de atât încearcă să fii cât mai inventivă și mai mult ca sigur vei reuși să faci față unor astfel de probleme.

Iată mai jos 4 trucuri ca să îți convingi bebelușul să accepte mai ușor ceea ce îi propui:

1. Diversifici? Încearcă aceste bavețele și mai mult ca sigur abia va aștepta să se așeze în scaunul de luat masa și să încerce supa sau piureul de legume pe care i l-ai preparat. Sunt colorate, dar și foarte vesele și frumoase, iar bebelușul le va adora, de-a dreptul. Aproape că nu există bebeluș care să nu le iubească ori de câte ori îi sunt așezate la gât pentru a nu se murdări și mai mult de atât va accepta mai ușor mâncarea decât ți-ai închipui.

2. Băița de seară? Încearcă aceste jucării de baie și mai mult ca sigur se va distra maxim ori de câte ori le va vedea în cădița sa. Băița de seară nu este întotdeauna cel mai ușor lucru pentru părinți, uneori bebelușii mai plâng, sunt supărați și se împotrivesc să facă acest lucru. Alege momentul în care bebelușului nu îi este nici foame și nici somn, dar nu îl băga în cădiță imediat după masă. De asemenea, alege aceste jucării pentru că mai mult ca sigur va iubi să facă baie de acum încolo, fiind extrem de drăgălașe.

3. Somn? Povestea de seară poate fi o soluție extrem de prietenoasă pentru bebelușul tău, atunci când trebuie să îl adormi. Încearcă să îi faci un obicei bebelușului tău ca mai înainte de culcare să îi citești câteva rânduri dintr-o carte de povești. Mai mult ca sigur va accepta mai ușor să adoarmă. Atunci când simți că este gata să adoarmă, fă mai multă liniște și menține camera mai întunecată – nivelul de melatonină va începe să fie mai mare. Vorbește-i în șoaptă, mângâie-l și mai mult ca sigur va fi fericit, se va simți în siguranță și va adormi mult mai repede.

4. Colici? Cântecul de leagăn, dar și așezarea bebelușului pe pielea ta pot fi o soluție pentru ca stările sale să se calmeze. De aceea, dacă vezi că bebelușul începe să plângă în fiecare seară, cam la aceeași oră, atunci înseamnă că are colici. Ai putea să încerci aceste trucuri pentru a-l face să se simtă mai bine și durerile să nu mai fie atât de intense. Și dacă tot nu funcționează ai putea încerca comprese cu apă călduță sau plimbările prin parc, cât mai departe de mediul poluant. Pot fi câteva trucuri eficiente.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *