Durerea de dinți la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Durerea de dinți la copii devine un lucru firesc, odată cu trecerea anilor. Atunci când sunt mici și se află în așteptarea primilor dintișori, căderea dinților de lapte sau cariile dentare pot fi cauze directe ale durerii.

durerea de dinti la copiiDurerea de dinți la copii, are așadar două cauze majore – apariția dinților de lapte sau cariile provocate fie în perioada dentiției temporare sau celei definitive. Sunt cauze asociate de regulă cu vârsta copilului. Abcesul dentar reprezintă un alt lucru demn de luat în calcul și de analizat de către părinți.

Durerea de dinți la copii provocată de apariția dinților de lapte

Încă din primele luni de viață, bebelușul se va confrunta cu ceva neplăceri dentare. Erupția dentară nu este un lucru atât de facil pe cât ar părea, de multe ori aceasta cauzează numeroase simptome. Străpungerea gingiei cauzează de regulă multe neplăceri, dar mai ales o durere intensă în fața căreia bebeluțul plânge, este supărat și prezintă stări de iritabilitate. Tot în această perioadă, durerea de dinți crează bebelușului stări de vărsături, diaree, dar și febră. Toate aceste semne asociate ar trebui să te facă să ajungi imediat la medic care îți va putea spune cum anume să reacționezi în continuare.

Durerea de dinți la copii va fi provocată de inflamarea și înroșirea gingiei. Pentru a putea să îl ajutați pe bebeluș este bine să îi puneți compresa umedă și chiar să masați gingia bebelușului. În cazul în care micuțul plânge fără încetare, puteți să vă adresați și medicului și să îi aplicați un gel anestezic, ce poate fi procurat din farmacie. Tot ca o metodă de calmare reprezintă și folosirea inelului de dentiție. Acesta se păstrează la rece, de obicei în frigider, iar atunci când bebelușul este deranjat îi va putea fi oferit pentru a-l roade. Covrigii tari, biscuiții, legumele sau fructele mai tari reprezintă și ele o metodă de calmare.

Cariile trebuiesc tratate cu atenție!

Cariile dinților de lapte sau permanenți sunt alte cauze ce provoacă durerea de dinți la copii. De regulă, acestea dor atunci când copilul mănâncă alimente reci sau foarte calde, lucru pentru care este bine să ajungă la stomatolog. De obicei, acestea sunt o cauză a unei igiene precare și de aceea, este bine să încercați să preveniți aceste lucruri mult mai înainte ca dințișorii să se strice. Abcesul dentar reprezintă o cauză imediată ce decurge chiar din apariția cariilor. Reprezintă mici „săculeți” de puroi aflat la rădăcina dintelui ce necesită imediat un tratament de specialitate, prescris de către medic.

Pentru a preveni atât cariile, cât și abcesele dentare este bine să vizitați permanent medicul stomatolog, să aveți grijă ca dințișorii să fie perfect curați, respectându-se cu strictețe măsurile de igienă. La fel de importantă este și alimentația – alimentele mult prea dulci pot cauza astfel de probleme. Zahărul poate conduce la creșterea numărului de bacterii de la nivelul cavității bucale. Din păcate, tot mai mulți copii consumă sucuri carbogazoase, băuturi mult prea dulci încă din primii ani de viață, împrumutând un comportament pe care îl vor urma și în viața de adult, căpătând numeroase probleme de sănătate. Pentru acest lucru, intervenția părinților este indicată. Este bine să limiteze consumul de alimente și băuturi carbogazoase dulci și să nu îi dea voie copilului să consume sucuri înainte de culcare. În același timp, este bine să se evite să se introducă suzeta copilului în ceva dulce, pentru arome. În plus, devine obligatoriu să periați înainte de culcare dinții copilului.
În cazul în care nicio soluție pare să nu ofere calmarea durerii de dinți a copilului este indicat să ajungeți la medic, care vă va prescrie atât medicamente calmante și va trata problema copilului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *